Tirsdag kveld kom Charles Lorentsen over et innlegg på facebook, der ei dame reagerte etter å ha funnet tre kadaver delvis pakket inn i søppelsekk på Skarsåsen. Lorentsen er én av to med jaktrett der, og ringte øyeblikkelig til damen.

– Dårlig gjort

Han tok turen til stedet, og der fant han tre rådyrkadaver. Han tror dyr og fugler trolig har plukket hull i søppelsekken.

– Jeg ringte viltnemnda, og varslet dem. Jeg mener det er tydelig at dette er gjort av noen som ikke vet hva de gjør. Jeg vurderte om jeg skulle anmelde, men det kan viltnemnda vurdere, sier Lorentsen til BAnett onsdag.

Han syns det er dårlig gjort.

– Det er helt forferdelig og forkastelig. Jeg rørte ikke i det. Det var såpass renskåret, og skinnet lå på sida, så det er tydelig at de var flådd, mener han.

Virker uprofesjonelt gjort

Selv har han og den andre jaktrettighetshaveren andre metoder å kvitte seg med slikt på.

– Skinnet tar jeg for eksempel bare inn i en grønn pose og kaster som matavfall, sier han.

Det var landbrukssjef Odd Reidar Johnsen i Brønnøy som kontaktet BAnett om forsøplingen.

– Det er veldig uprofesjonelt. Dere som driver med jakt tar med dere hele skrotten. Vi har aldri hatt bedre system for å ta bare på slikt søppel, sier han med henblikk på det Lorentsen sier, og rister på hodet.

Unødvendig

Ute ved Skarsåsen kan BAnett bevitne griseriet. Tre skrotter med litt kjøtt på, skinnfeller etter flådde dyr, og toalettpapir med blod på, ved siden av dette ligger restene av søppelsekker.

– Det er så unødvendig. Man spekulerer i hva folk tenker på når de gjør sånt, sier landbrukssjefen.

Han har vært i kontakt med politiet og Statens naturoppsyn (SNO), og setter stor pris på at Charles Lorentsen tar på seg oppdraget med å rydde opp, selv om det ikke er hans ansvar.

– Det er flott gjort av ham.

Han avviser at det er et problem med denne typen dumping i Brønnøy.

– Dette er ikke et gjentagende problem. Jegere og rettighetshavere i Brønnøy er flinke til å håndtere dette. Det vi ser her fremstår som en amatør, både på det vi ser av rester og hvor det er dumpet. Å dumpe det i et naturområde der folk går tur, det er rett og slett skivebom,