Kinosalen og kommunestyresalen er nemlig samme lokale i Brønnøy. Onsdag 13. desember er det både verdenspremiere på «Star Wars: The last jedi» og budsjettbehandling i Brønnøy kommunestyre.

– Vi har fått klarsignal fra politikerne om at de skal være ferdige i god tid før filmen, sier kinosjef John Andreas Lorentzen til BAnett.

Natt til mandag

Billettsalget til det som sikkert er årets film-begivenhet begynner natt til mandag på kommunens hjemmesider. Og ifølge Lorentzen er det lurt å være tidlig ute.

– Da «Star Wars: The force awakens» hadde forhåndssalg på nett var billettene nesten utsolgt til klokken åtte på morgenen, forteller han.

Mandag morgen kan man også kjøpe billetter på rådhuset. Det er i utgangspunktet bare den første forestillingen som legges ut nå på mandag, men det vil også etter hvert bli forhåndssalg på det etterfølgende.

Fan av de nye filmene

Selv var det først i voksen alder Lorentzen fikk interesse for Star Wars.

– Jeg er veldig godt fornøyd med de nye filmene, «The force awakens» og «Rogue One», jeg har personlig veldig sansen for begge. Jeg vil ikke rangere dem mot de klassiske, med tanke på Star Wars-fansen, ler han.

Disse to filmene kom til etter at Disney kjøpte Star Wars-konseptet fra Lucasfilm, skaper George Lucas' produksjonsselskap.