Torsdag 13. oktober ble en mann i 40-årene i rullestol påkjørt i gangfeltet ved Rema 1000. Mannen døde på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø søndag av skadene han ble påført.

Statens vegvesen var i Brønnøysund i forrige uke for å undersøke ulykesstedet og kjøretøyet som var involvert i ulykken. Politiet etterforsker også ulykken.

Vegvesenets ulykkesgruppe, som gjennomførte de tekniske undersøkelsene i forrige uke, uttalte til avisen at det ikke var i deres mandat å vurdere eventuelle tiltak eller endringer på trafikkløsningen ved gangfeltet. Dette er det vegavdelingen hos Vegvesenet som håndterer. BAnett har spurt vegavdelingen om de vil se nærmere på gangfeltet og trafikkløsningen rundt, og om eventuelle tiltak er vurdert.

Ifølge fungerende seksjonsleder Ivar Heggli vil Statens vegvesen vente og se hva som kommer fram i etterforskningsarbeidet.

- Statens vegvesen tar alle ulykker på alvor, og spesielt dødsulykker blir grundig gjennomgått for å avdekke de bakenforliggende forhold slik at man ved behov kan treffe tiltak for å minske risikoen for liknende ulykker. Vegvesenets ulykkesanalysegruppe vært på stedet i etterkant av ulykken. Det er på det nåværende tidspunkt for tidlig å konkludere om eventuelle tiltak på stedet, og vi vil komme tilbake til dette så fort rapporten fra ulykkesanalysegruppen er klar, skriver Heggli i en epost til avisen.