Som sist er den "made in Grimstad", hos Det Norske Brenneri, i samarbeid med Brønnøy og omegn akevittforening. Deltakere på helgens lutefisklag på Hildurs Urterarium ble blant de første som fikk smake den.

- Den ble positivt mottatt. Den er litt mindre stram i smaken enn førsteutgaven i 2015, forteller Heidi Røberg-Larsen, som har overtatt stafettpinnen etter moren Berit Rødhyll.

Gir inntekter

Historiens andre Torghatten juleakevitt er laget i et opplag på tusen flasker. Brønnøy og omegn akevittforening får rundt 14 kroner per solgte flaske.

- Vi er en av de få som har fått til dette, det beundrer jeg henne for. Både akevittforeningen, Brønnøysund mannskor og BMK har fått penger fra den første juleakevitten. Poenget var ikke å tjene penger, men mamma var opptatt av at det skulle gå til lokale foreninger og lag.

Håper på fortsettelse

I februar er det årsmøte i Brønnøy og omegn akevittforening. Heidi Røberg-Rødhyll håper det fortsatt er liv laga for foreningen etter at hennes mor, som var primus motor, og flere andre styremedlemmer har gått bort det siste året.

- Jeg håper de får til et styre og noen aktiviteter, i hvert fall noe. Torghatten juleakevitt må vi i hvert fall ha!