Litt tidlig ute, men det så ikke ut til å hefte ungdommen noe videre. Mange hadde kledd seg ut og bar masker som kunne skremt de fleste.

Karnevalet ble planlagt og gjennomfort av et eget team av ungdommene i ungdomsklubben Lime i Sømna.

- De har regien på dette selv og har gjort en fantastisk innsats. Årsaken til at vi velger å kalle det karneval er at vi er litt tidlig ute i forhold til halloween, men i samarbeid med Sømna Hornmusikk og Sømnamessa fikk også lov å få besøk av ”svindleren” Ruben Gazki, sier leder Per Weibye.

Skrekkmasker og svindler

Da BA ankom var illusjonisten Gazki i full gang på scenen med å både underholde og bedra de oppmøtte. Med hendene i hengelås på ryggen klarte han å både kle av jeg jakke og ”håndjern” på en måte som forvirret de fleste. Håndjernet var behørig låst og kontrollert av ungdommen selv.

Videre valgte Gazki å sjonglere med både epler og sylskarpe sabler, samtidig som han oppfordret ungdommen til gjerne å sjonglere, da det skjerper hjernen, men ikke med sabler som han gjorde. Gazki pratet like mye på innpust som på utpust, men det gjorde sitt til at ungdommen var med fra første sekund.

Kåret best utkledde

Etter hans opptreden var det kåring av den beste utkledde.

- Når vi kårer vinneren er det på visse kriterier. Det skal være et kostyme som er gjennomført og den utkledde skal leve seg inn i rollen han er utkledd som. Kreativitet og sminke er også en del av kriteriene. Vinneren av årets halloweenkarneval skled inn i rommet og utførte rollen med stil. ”Mr.  Mafioso” , alias Harald Laukholm har levd i rollen som mafiaboss hele kvelden og er derfor årts vinner, sa Gazki og overrakte en flott høyttaler til en glad vinner.