Det var, dessverre, ikke fullsatt kirke da Rørvik Gospelkor entret scenen fredag kveld, men de som møtte opp fikk en opplevelse av de sjeldne. En musikalsk reise med en enorm musikalitet, bredde og ikke minst stort repertoar. Konserten, som varte i 90 minutter, hadde publikum med seg fra første strofe.

- Det hører til sjeldenhetene at så mange møter i kirken på en fredagskveld, og jeg vil takke alle som har sett seg tid til å komme. Sang og musikk har fulgt menneskene siden tidens morgen og den eksisterte vel lenge før både skriftspråk og hulemalerier, sa Andrine Solli Oppegaard på vegne av Sømna Hornmusikk da hun ønsket kor og publikum velkommen.

- Vi kommer ikke til å si så mye under konserten for vi har ei ferje å nå, men så er vi heller ikke kommet hit for å prate, lo konferansieren fra Rørvik Gospelkor, som takket alle som hadde møtt opp og brukt fredagskvelden på å høre koret synge.

Og det ble lite prat fra koret, men mye sang. De fleste sangene var lett kjennbare og behøvde ingen introduksjon. Dette medførte en gjennomført og variert konsert som trollbant et lyttende og engasjert publikum.

Budskap til flyktningene

Under konserten fikk de også publikum med seg. Trampeklapp, føtter som gikk i takt med musikken, knipsing og klapping kunne sees på hver benkerad i kirken.

- Det er lov både å synge med og klappe, sa koristene da de fremførte melodier fra filmen ”Løvenes Konge”. Også Bremnes’ ”Har du fyr” ble fremført.

Noe av det som rørte publikum mest var da de dediserte ”Don’t give up” de som flykter i verden i dag.

- Denne vil vi gjerne dedikere de som ikke lever i et like rikt og trygt samfunn som vi gjør, sa konferansier og trollbandt dermed publikum.

- Kvalitetskonsert

Og publikum var med.

- Dette var en flott og fredelig konsert. Det var gode solister som fremførte med innlevelse og tok tak i både kropp og sjel hos publikum. Med andre ord en skikkelig kvalitetskonsert. Dette var bare helt topp, sier ekteparet Norveig og Ferdinand Pettersen.

- Jeg er helt enig. Dette var en kjempeflott konsert med stor bredde i repertoaret, sier Andrine Solli Oppegaard etter konserten.

Rørvik Gospelkor har de siste årene gjort seg bemerket med sine fremføringer og har nå 35 korister foruten eget band. Dirigenten velger å kalle seg musikalsk leder da han ikke dirigerer koret på ordinær måte, men med blikkontakt og små signal fra sin plass bak keyboradet. Koret har gjennomført konserter med mange artister og skal allerede neste helg holdekonsert i Nærøy. Med seg da har de solister fra Oslo Gospelchoir.