Sigve Saltermark og John Arne Warholm håper å kunne sjøsette sitt nye prosjekt i samarbeid med grønn sektor i kommuen til våren.

Badebrygge og landgang

Mange gode krefter har bidratt til å gjøre Svarthopen-området til en fantastisk turperle. Den aller ivrigste Svarthopen-ildsjelen, Sigve Saltermark, har stått i spissen for mange av prosjektene. Nå utfordrer han brukerne av området til å bli med på en kronerulling for å få på plass en badeflytebrygge i Nord-Svarthopen.

— Prosjektet koster 53.000. Vi har avklart med kommunen som er grunneier og har inne en bestilling på en flytebrygge på 12 kvadratmeter og en seks meter lang landgang, som skal legges ut fra flågene her, sier kompanjong Warholm.

Duoen bruker samme konto som ved tidligere kronerullinger til Svarthopen-prosjekter; Sparebank1 Nord-Norge 4509 29 77092.

— Vi har gjort opp lysprosjektet i Hestvadet og har noen kroner igjen som går til badebrygga, sier Warholm.

Grønn sektor i Brønnøy kommune skal anlegge brygga.

— Vi er utførende part i dette samarbeidet, sier Alf-Helge Kristiansen. Sammen med Helge Lilleheil og resten av kollegene har han hatt en hånd med i de fleste prosjektene med stinettet rundt Svarthopen, flyplassen og Klubben.

— De har dessverre blitt færre folk og fått mindre penger over budsjettet de siste årene, sier Warholm.

Grønn sektor og teknisk

Sammen med teknisk har mannskap fra grønn sektor ryddet bort trær og buskas, anlagt ny sti og drenering til badestranda i Nord-Svarthopen.

— Det kommer også ny grus på ankomststien og opp til LHLs gapahuk, forteller Warholm.

Brønnøy kommune har satt opp elektroniske telleapparater ved Torghatten og Svarthopen. Per 10. oktober var det registrert 44.942 passeringer i Svarthopen. Telleren har imidlertid ikke fått stått i fred. Flere har hatt trang til å vise hvor sterke de er. Denne gang ble kabelen kuttet. Det koster kommunen tusenvis av kroner.

Det liker Saltermark dårlig.

— Jeg forstår ikke hvorfor folk driver med sånt, sier han.