Onsdag fikk kommunestyrepolitikerne i Brønnøy og alle andre se forslagene for nytt registerbygg. Dette skjedde i kommunestyremøtet (som ble sendt live).

Viste til forskriftsmessige hensyn

8. september skrev Brønnøysundregistrenes informasjonsdirektør Mette Siri Brønmo et leserinnlegg om hvorfor skissene etter hennes mening ikke kunne legges fram.

"BR har åpenhet som prinsipp. Når vi ikke kan gå ut med skisser av nybygg og dokumentasjon fra anskaffelsesprosessen, så er dette med bakgrunn i forskriftsmessige hensyn. Vi ønsker ikke å ødelegge for verken tilbyderne våre eller oss selv i forhandlingene.", het det blant annet der.

Synes det er positivt

Nå er altså skissene og prosjektene presentert i offentligheten.

- Vi synes det er positivt at tilbyderne har valgt å offentliggjort skissene til nye kontorlokaler for Brønnøysundregistrene, skriver Brønmo onsdag til BAnett.

- Vi har nå kommet så langt i forhandlingene at det etter vår vurdering ikke vil påvirke videre prosess i anskaffelsen. Det er viktig at det er tilbyderne som har valgt å offentliggjøre skissene, siden vi er bundet av det offentlige anskaffelsesregelverket frem til kontrakt er skrevet.

- Hvilke eksperter har Brønnøysundregistrene brukt her?

- Det er tilbyderne som har valgt å gå ut med skissene. Dette er uavhengig av oss som oppdragsgiver og våre juridiske eksperter, svarer Brønmo på epost.

- Er det ikke slik at dere tidligere i prosessen ga tilbyderne råd om å ikke gå ut med prosjekter og skisser?

- Vi har tidligere sagt til våre tilbydere at det er helt opp til dem å avgjøre om de vil gå ut med skissene til nybygg, men vi har vært klare på at vi ikke anbefaler det ut fra at det kan skade deres forhandlingsposisjon i anskaffelsesprosessen, svarer Brønmo.

Merk: Ordfører Johnny Hanssen sa onsdag at "regjeringsadvokaten" hadde avklart at skissene kunne vises fram, men presiserte senere på dagen at han hadde ment å si at det dreide seg om Registrenes egne advokater.

Kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo sier at tilbyderne selv har valgt å legge fram sine prosjektet, men bekrefter at Brønnøysundregistrene ga dem råd.