Altinn er et effektivt system, men forbindes kanskje ikke med fest og moro av de fleste. Men mandag 13. november inviterer Altin til fest i Oslo på utestedet MESH i Oslo. Der skal det feires at Altinn får nytt design.

- Vi samles for å feire dette med tapas og mingling. Det blir presentasjon av det nye designet og bakgrunnen for det, og vi vil fortelle litt om hvordan vi tenker rundt økt åpenhet om for eksempel dokumentasjon, heter det i invitasjonen.

Etterlengtet design

Altinn heter det at den nye versjonen i november først og fremst handler om innføring av nytt design, blant annet med innboks som er mer tilpasset mobiltelefon-skjermen. I den nye versjonen er det også mulig for både privatpersoner og virksomheter å slette tjenester i innboks eller arkiv som ikke er aktuelle lenger.

- Har dere arrangert fest på utested i Oslo før, Altinn-direktør Cat Holten?

- Vi har hatt flere arrangementer i Oslo tidligere. MESH er ikke et vanlig utested, men et lokale som blant annet brukes som fast møteplass for folk som jobber med design/tjenestedesign og brukeropplevelse i hovedstaden. Vi velger å markere produksjonssettingen av Altinn versjon 17.2 her fordi nytt design på Altinn.no egentlig er "på overtid" og svært etterlengtet. Nå er det portalen som får helt nytt design, mens selve skjemaene og tjenestene må vente til vi er ferdig med den nye tjenesteutviklingsløsningen Tjenester 3.0.  Den kan vi begynne å jobbe med for fullt nå når Stortinget har vedtatt statsbudsjettet.

Mest for eksterne

- Kommer næringsminsteren på MESH?

- Det hadde selvsagt vært hyggelig, men hun er ikke spesielt invitert. Hvis hun melder seg på, skal vi garantert sette av plass til henne. Målgruppa for markeringen er i hovedsak Altinn sine tjenesteeiere, det vil si etater/direktorater/kommuner etc. pluss andre som jobber med eller er interessert i digitalisering av det offentlige eller interesse for design og brukeropplevelse.

- Hvordan blir nydesignet markert i Brønnøysund?

- Markeringen i Oslo er i første rekke beregnet på eksterne. For egne ansatte i Brønnøysund og i Oslo vil det bli markert - slik vi ofte gjør etter større produksjonssettinger - med kake, sier Cat Holten.