Tirsdag åpnet ny frisørsalong i lokalene til Velfjord helsehus og fysioterapi. Navnet er Gullbusten, og eier og driver er Karina Langfjord.

Tidligere kjøkken

Der mange frisører søker mot sentrum tar Karina motsatt grep. Tirsdag åpnet hun sin nye salong i det som en gang var et kjøkken i Velfjord helsehus. Eieren av helsehuset og treningssenteret, fysioterapeut Gisle Brekke Arntzen er glad for å få enda mere liv og røre i huset.

Karina har jobbet som frisør i åtte år på Foxy frisørsalong i Brønnøysund.

– Det å starte for seg selv har vært en langvarig prosess. Jeg hadde et nettverk av faste kunder fra Velfjord og noen av dem uttrykte at tiden var moden for en frisørsalong i Velfjord. Jeg håper nå at de faste kundene jeg hadde i byen vil bli med meg til den nye salongen i Hommelstø, smiler hun.

Kaker og kaffe

På åpningsdagen ble kundene hilst velkommen med kaker og kaffe. Mange av de som bruker treningssenteret til daglig bestilte frisørtime samtidig. Formann i Hilstad I.L. Geir Lien var innom med en stor blomsterbukett til Karina og en hilsen fra alle medlemmene i klubben.

Den første kunden var Arnt Bakken, utflytta velfjording og bosatt i Brønnøysund, men fortsatt ihuga velfjordpatriot og med landsted ved Sausvatn.

– Jeg har latt håret vokse seg langt for at Karina skulle få klippe meg, smiler han.

– Det er veldig bra at noen vil starte egen frisørsalong i Velfjord og dette er et etterlengtet tilbud, både for menn og kvinner. Mange av oss drar helt til Mosjøen for å bli klippet, fordi det er lang ventetid i byen. Jeg håper at lokalbefolkningen støtter opp om Karina, slik at vi får beholde dette fine tilbudet i hjertet av bygda, sier han.

Allsidig salong

Gullbust er dialektordet for blomsten løvetann. Blomsten er vakker, den lyser mot oss fra tidlig vår til langt mot høsten og mange blir inspirert av den gule blomsten og navnet.

– Jeg klipper både menn og kvinner, og tilbudet jeg har i salongen min er hårfarging og vipper og bryn. I tillegg utfører jeg vasking, føning, styling og striping av hår. Jeg pynter også brud og brudgom til bryllup og folk som vil pynte seg til andre store dager er også velkommen, sier Langfjord, som mener at Gullbusten er et etterlengtet tilbud.

– Det er mange som ringer og skal ha frisørtime til jul, så det er lurt å bestille tidlig.