I kommunestyremøte onsdag, skal kommunestyret i Vevelstad ta stilling til innkjøp av laptoper (bærbare PC-er, red.anm.) og annet IT-utstyr for elevene i 7.-10. klasse ved Vevelstad sentralskole.

Rådmannen har levert sin innstilling. Komiteen for oppvekst og kultur og formannskapet har diskutert saken. Komiteen ønsker at saken tas med i det videre arbeidet med budsjett 2018. Formannskapet anbefaler at datautstyret kjøpes inn nå og at kjøpesummen belastes disposisjonsfondet.

Forslaget innebærer altså en investering i laptoper, skrivere og låsbare skap for 120.000 kroner inkludert mva. Kostnaden skal i så fall belastet disposisjonsfondet.

Tanken er at elevene skal kunne bruke disse som «digitale lærebøker», som er interaktive og gir flere muligheter enn tradisjonelle bøker.

– Gir bedre muligheter

I saksfremlegget skriver rådmannen:

«Skolen mener at med å kunne gi elevene egne PC’er for å kunne bruke digitale lærebøker vil gi en gevinst i form av økt motivasjon, lærelyst, læringsutbytte og generell digital kompetanse i henhold til målsettingen med Kunnskapsløftet. Digitale lærebøker gir muligheter som kommer elevene til gode, noe de tradisjonelle trykte bøkene ikke gir like godt. Dette vil støtte lærerens arbeid opp mot UiU (Ungdomsskolen i utvikling) med å legge til rette for variert, motiverende og praktisk undervisning.

Ved innkjøp av egne PC’er for elevene på 7.-10.trinn økes tilgangen til digitale hjelpemidler og læring av IKT-kompetanse. Elevene i Vevelstad vil på denne måten forhåpentligvis få en fordel i den videre skolegangen.»

Kommer etter andre kommuner

«For øvrig vises til at våre naboskoler i kommunene på Sør-Helgeland har gått til dette skrittet, noen allerede fra første klasse, og rådmannen mener det er viktig at elevene i Vevelstad-skolen også må ha samme fortrinn som andre i grunnutdanningen.

Digitalt utstyr som dette vil også være et godt hjelpemiddel for dyslektikere i sin skolehverdag, da de får tekst mm opplest, der dette er nødvendig.

Det er sjekket ut med leverandører av ovennevnte utstyr, og med å avsette kr. 120 000,- inkl. mva. til investeringen, vil man få utstyr som er godt og har levetid flere år framover.»

NB: Saken er rettet med hensyn til komiteen for oppvekst og kulturs innstilling i saken.