Fra august til september har småskoletrinnet ved Bindalseidet friskole arbeidet med mange oppgaver om temaet høst, og tirsdag ettermiddag var det på tide å vise foreldre og familie hva de har lært.

Egne dikt

Alle som ville delta ble invitert til kulturkveld hvor 1.-4. klasse stod for underholdningen. Kulturkvelden startet med sang fra barna, hvor det deretter ble presentert selvskrevne dikt fra dyktige 3. klassinger.  Ti små indianere og noen poteter dukket også opp på scenen i løpet av forestillingene.

- Elevene har vært veldig engasjert og øvet mye, forteller lærer Martine Kveinen Thomassen.

Potetgull til bonden

Elevene har fått oppleve mye av hva høsten har å by på - bærplukking og potetdyrking var noen av høydepunktene i løpet av skoletimene. De fikk også være med på å lage syltetøy av disse bærene, noe de kunne tilby etter forestillingene. Potetene var veid og sortert og til salgs for publikum. En som fikk en ekstra oppmerksomhet når det kom til potetdyrkingen var bonden Espen Hald som hadde lånt bort jordet sitt til småskoletrinnet. Han var også en aktiv i prosessen med å setting og plukking av potetene.

- Det var svært koselig, forteller Espen Hald, som fikk blomster og potetgull som takk.

Etter forestilling, dans, sang og mer ble det hele avsluttet med kaker og annet småskoletrinnet hadde laget i løpet av høsten.