Iver Dreiås skriver i et leserinnlegg at en må anta at de to utbyggerne som gjenstår i konkurransen om å få leie ut til Brønnøysundregistrene kan vise til avtaler med kommunen om at de kan rive havnekontoret og ekspedisjonsbygningen til Brækkans ekspedisjon på kaia.

«Når ble eventuelt slike avtaler gjort?» spør Dreiås, som mener eventuelle avtaler må godkjennes av Kystverket og havnestyret.

Går i dialog etterpå

Ordfører Johnny Hanssen bekrefter overfor Brønnøysunds Avis at alle kommunale tomter i utgangspunktet står tilgjengelige for registerbygg-prosjektene.

- All kommunal tomtegrunn kan tas med i prosjektene, og så må det gjøres konkrete vurderinger etterpå. Partene må gå i nærmere dialog med kommunen om tomtene de ønsker. Når det gjelder parkering går jeg ut fra at utbyggerne har flere alternativer.

- Det er altså ikke inngått egne avtaler ennå?

- Det er ikke gjort egne avtaler om parkering, og ikke gjort egne avtaler om annen bruk. Vi er i en innledende fase. Registerbygg-løsningene er ikke kjent i detalj.

Ordføreren bekrefter at kommunens parkeringsplass på Valen er tilgjengelig for registeransatte og kan tas med i utbyggernes planer.

- Ja, det har vi sagt hele tiden. Avlastning for registrene er en av grunnene til at disse parkeringsplassene ble bygget.

Vil bygge sørover

Etter det Brønnøysunds Avis erfarer har Dreiås rett i at Søren Nielsens alternativ for nytt registerbygg er at dagens registerbygg rives og at man bygger sørover og tar i bruk tomtegrunnen hvor man i dag finner havnekontoret og Brækkans ekspedisjon.