Sesongens første kamp for BILs håndballherrer endte godt. Mot gjestene fra Bjugn ble sluttresultatet 25-20 (14-10 til pause) på søndag. Et tett resultat, men med nok avstand til at sluttminuttene ikke ble for spennende. Like målrikt som da BIL knuste Bjugn ved sist møte 32-26 var det ikke, men seier er seier.

På fulle tribuner fulgte om lag 130 publikum (og én hund) sesongåpningen i Brønnøyhallen.

Kampens første mål ble signert Benjamin Engelsnes etter cirka 40 sekunder. Engelsnes er tilbake fra Bodø etter spill for BHK G18. Med syv mål var han kampens nest mest scorende, etter Emil Lande Johnsen, som satte inn åtte.

Første halvpart av førsteomgang var en jevn kamp før BIL dro fra i siste halvdel. Til tross for tidvis sterkt spill klarte ikke Bjugn å nærme seg BILs ledelse, selv om det til tider sto 11-9 og 12-10, før BIL altså dro opp ledelsen til pause.

I andreomgang dominerte BIL godt i de første femten minuttene, før Bjugn satset litt mer mot slutten. BIL kunne godt ha avsluttet kampen med syv-åtte mål til, men det klarte Bjugn-keeperen å hindre.

BIL-trener Frank André Bjortjønnli er fornøyd med innsatsen.

– Generelt var det bra. Vi kjørte tempo og fikk til det vi prøvde på. Det er første kamp, og spillerne må komme seg i gang, men dette ble bra, mener han.

Han prøvde å la alle prøve seg på banen søndag.