– Det har vært kjempeartig. Vi har trent forskjellige ting og lært en ny pasningsøvelse. Det sa 12 år gamle Magnus Gregersen etter den første av tre dager.

Håndballskolen startet torsdag varer til lørdag, og foregår både i Brønnøy- og Sømnahallen. Leder i Sømna ILs håndballgruppe, Eli Garaas, er strålende fornøyd med oppslutningen.

– I aldersgruppen 9 til 12 år er det 21 deltakere fra Sømna og like mange fra BIL. I alderen 13–14 år er det totalt 24 deltakere fra de to idrettslagene. Jeg må si vi er veldig tilfredse med at vi har fått over 60 påmeldte. I tillegg er det åtte instruktører fra Sømna og seks fra BIL, sier Garaas.

Håndballskolen er et trepartssamarbeid som bærer sponsorens navn.

– Foruten å selge så mange biler som mulig, satte jeg meg som mål å lage en håndballskole da jeg flyttet hit. Så jeg er veldig glad for at det nå er en realitet. I samarbeid med BIL og Sømna skal dette bli en årlig satsing i høstferien. I første omgang har vi et femårsperspektiv, sier Bernt Rune Waagan.

Han har jobbet sammen med Garaas, lederen i BIL håndball, Arnt Kristiansen og prosjektleder Ingrid Andersen for å få dette til.

Rune Nervik fra håndballforbundets regionkontor i Trondheim synes det er et veldig godt tiltak.

– Det er flott å se. Det er dette vi vil ha. Samarbeid og unger som koser seg med håndball, roser han.

Kvelden før samlet Nervik ledere og trenere i BILs klubbhus.

– Han gikk igjennom organisering og øvelser og kom med praktiske tips, forteller Martin Heimen. BILs G16- og herrelagsspiller var en av ungdommene som prøvde seg som trener for første gang.

– Det var artig, og noe jeg kan tenke meg å fortsette med, sier han.

Spillerne fikk T-skjorte, treningssekk, drikkeflaske og det serveres lunsj hver dag.

Lørdag avsluttes håndballskolen med kampdag i Sømnahallen.

– Da blir det innmarsj og presentasjon av spillere akkurat slik man ser på TV, sier Waagan.