– Jeg er med på å arrangere reformasjonsmesse, som arrangeres lørdag og søndag. Det er i anledning 500-årsjubileet for reformasjonen. 31. oktober 1517 hengte Marthin Luther opp sine diskusjonsteser på kirkedøren i Wittenberg. I Brønnøy skal vi markere dette på flere måter i høst.

2. Hvordan markeres det nå i helgen?

– Det blir på Kefas, med sang, åresalg, kafé og leker for barna. Og så er det salgsmesse med matvarer som folk har levert. Vi har bakverk, fiskekaker, syltetøy – mange delikatesser. Og så får vi inn litt penger, som menigheten trenger.

2. Hvorfor er du opptatt av reformasjonen?

– Den skapte store endringer, i strukturen i kirken, som ikke fungerte så bra. Politikken og makten hadde blandet seg med kirken i middelalderen, noe som gikk ut over trosutøvelsen. Vi bruker fortsatt bekjennelsesskriftene fra den tiden. Reformasjonen er viktig for å forstå historien til vår kristne kultur og hvem vi er.

3. Hva synes du om det tyske valget?

– At den ekstreme høyresiden gikk fram er både skummelt og skammelig. Og forunderlig, når Tyskland har den historien som det har. Det er urovekkende. Jeg tror det skyldes at folk er lite interessert i historie. Det tror jeg er viktig, både reformasjonshistorien og annet.

5. Hvilke andre hobbyer har du?

– Jeg liker musikk. Spiller fløyte i BMK og synger i Velfjord blandakor. Og så elsker jeg å lage sjokolade, som jeg har laget til helgens messe, konfekt og kaker. Jeg går også gjerne ut i naturen, noe det er rikelig med muligheter for i Velfjord. Men da er det bærplukking eller lignende, ikke noe supersporty. Og så liker jeg å treffe mennesker. Det får jeg gjort mye i jobben.

6. Jazz eller country?

– Av de to velger jeg jazz. Men jeg hører nok helst på klassisk. Og så er det veldig koselig å synge salmer sammen.

7. Hva liker du å se på TV ?

– Jeg har ikke TV.

8. Hva leser du?

– Bibelen. Den anbefales, det er en mangfoldig bok.

9. Hvor ville du dratt hvis BA spanderte en treukers ferie hvor som helst?

– Australia. Der har jeg vært før og vil gjerne tilbake.

10. Hvem fortjener en takk i avisen?

– Alle som har laget mat til helgens messe eller bidrar til den på andre måter.