BIL Håndball mener luftkvaliteten i Brønnøyhallen er så dårlig at det gir redusert bruksverdi. Med dette som grunnlag har håndballgruppen derfor søkt Brønnøy kommune, som er utleier, om ettergivelse av en tredjedel av leiekostnadene.

Fikk avslag

Han opplyser at arbeidet med å fornye ventilasjonsanlegget i hallen fortsatt pågår, og beklager eventuelle ulemper forsinkelsene i prosjektet har medført. Han anser imidlertid ikke dette som grunnlag for ettergivelse av leie.

Han viser til at arbeidet som ble gjennomført i august i fjor, med ombygging av både tillufts- og avtrekks-system, ga en vesentlig forbedring i luftkvalitet. Han innrømmer at det i forbindelse med utskifting av selve anlegget ble en lengre periode enn forventet med driftsstans, og slår fast at det er kommunens entreprenør som har ansvaret for dette.

- Brønnøy kommune anser likevel ikke luftkvaliteten på ordinære treninger for å ha vært så redusert at dette skulle gi grunnlag for ettergivelse av leie. Brønnøy kommune kan heller ikke se å ha mottatt løpende klager på luftkvaliteten som skulle tilsi dette, og det framstår da som om leietaker har valgt å benytte lokalene til tross for sin beskrivelse av forholdene, skriver Sæthre i sitt svarbrev.

Oppfordrer til å lufte

Sæthre viser også til luftmålinger som har gitt kvalitetsresultater "godt innenfor normerte verdier".

Han minner om at kommunen oppfordrer brukere til å drive manuell utlufting på dager med kamper eller hvor personbelastningen har vært høy.

- Det er gode muligheter for å gjøre dette ved at både dører og port kan åpnes noe som gir stort volum for luftutskifting, skriver Sæthre.

Leder i BIL Håndball Arnt Kristiansen har søkt kommunen om redusert leie på grunn av dårlig luftkvalitet i Brønnøyhallen.