BILs damer tok i mot Gruben i 2. divisjon søndag på Torghatten arena. De blåkledde lå før kampen på en skjetteplass på tabellen, mens Gruben lå på en fjerdeplass. Kunstgressbanen var opptatt, ettersom G16-kampen mellom BIL og Åga ble planlagt lengre tid i forveien enn damekampen.

Klart sterkest i første

Første omgang ble en klar seiersetappe for de blåkledde, og det ble aldri sådd tvil om hvilket lag som var best på banen.

Dette ble da også godt spikret av Miriam Laumanns 1-0 etter en halvtime spilt.

Ulvida Arntzen Slotvik måtte av banen en periode etter et fall, men kom sterkt tilbake.

Målbonanza

Andre omgang ble rene målbonanzaen, med tre mål til begge lag.

Først sikret Arntzen Slotvik 2-0 bare ett minutt inn i omgangen, ikke ulikt Joakim Stormo Halsens 3-0-scoring mot Åga på lørdag.

Et kvarter senere lurte hun inn sitt andre mål i denne kampen, og sendte de blå opp til 3-0.

Mye kan skje på en halv time

Men mye kan skje på en halv time i fotball. Og det gjorde det.

Tre minutter etterpå satte nemlig damene fra Rana inn 3-1. Så kom 3-2-scoringen i 72. minutt.

Miriam Laumann sikret seg ett andre mål, og dro fra til 4-2, til jubel fra sidelinjen.

At Gruben så sikret seg 4-3 med fire minutter igjen på klokka, det ble nok litt for spennende.

– Jeg pustet lettet ut da det ble blåst av, hørtes det fra BIL-damene etter kampen.

Løftet seg etter 1-10

BIL-trener Roger Haugen var fornøyd med damenes innsats.

– Vi var litt nede etter forrige kamp, men bestemte oss for at innsatsen skulle opp, og vi står opp etter forrige helg, og scorer mer enn Gruben, sier han.

Kampen han viser til er nederlaget mot Bossmo/Yttern forrige søndag, som endte 1-10, et resultat som kan ta motet fra hvemsomhelst.

Han er imidlertid enig i at det ble litt vel spennende.

– Det ble mer spennende enn det trengte å bli, sier han.

• G16-kampen mellom BIL og Åga endte forøvrig også lykkelig, 4-1 til vertene.