Alternativmessen ble arrangert for femte gang i Vennesund. Besøkstallene har ikke steget noe nevneverdig på den tiden.

- Vi må nok til større områder for å trekke besøkende. Det virker som om vi er for langt unna, da mange vil besøke, men syns det er for langt å kjøre til Vennesund. Vi har i helga hatt besøk fra både Mosjøen og Mo, så noen tilhengere har vi jo, sier Per Alfred Halsaunet i arrangørklubben Tidevannet.

Bildeteknikk

Oppe i lokalet var det 16 utstillere som kunne by på alt fra boksalg til healing og lysbehandling. Sågar var hypnose det mulighet for å få. Stemningen i lokalet var til å ta og føle på, og fløytespillet og trommingen må nok ta en del av skylden for det. Det var uansett vakkert å høre på.

Den første vi møtte på var en pensjonert spesialpedagog som ville dele sine bilder og tanker med de besøkende.

- Jeg lager bilde med en teknikk som kalles ”encautisk voksing”. Denne teknikken er svært gammel og ble benyttet i det gamle Hellas i antikken. Jeg lager det som kalles sjelens bilde og tolker bildene etter at de er ferdige. Teknikken er tidkrevende, men likevel givende. Fargene kan kunden selv velge, eller jeg kan velge ut fra en pendel jeg bruker. Bildene forteller ganske mye om personen jeg lager bilde til. Særlig fargene og motivene som kommer frem er viktige, sier Brita Anjana Skuterud, som medgir at folk er skeptiske.

- Hva de er skeptiske til er meg en gåte, men frykt for det ukjente er nok medfødt. Vi som kan dette har fått en gave og vi behøver ikke gå så langt tilbake i tid for å vite hva som skjedde med dem. Hekser ble brent på bålet. Ingen visste egentlig hva de kunne og denne uvitenheten skremte de ”lærde”. Forbud mot tromming og fløytespill er av nyere dato. Vi har ingenting å frykte, snarere tvert imot, sier Brita Anjana Skuterud som tilbyr coaching, sjamanisme og healing.

Få ville snakke

Inne var det mange som ville ha både healing og tankefeltterapi, men de færreste turde stå frem og si at "dette tror vi på". To som derimot turde var mor og datter Irene og Karianne Åsvik.

- Jeg er blitt spådd og ga ham svært få opplysninger om meg og mitt. Jeg ble positivt overrasket av hva han kunne ”lese” ut fra at jeg bare satt der. Det stemte forbausende bra, men det skremmer meg ikke, sier Karianne Åsvik, som venter på at mor Irene Åsvik skal bli ferdig hos healeren.

- Jeg har fått healing, og følte at jeg burde ta det i og med at jeg vant et gavekort på det. Healing fungerer ikke med en gang, så jeg kjenner lite, men vet at det kommer. Dessuten kunne healeren fortelle meg ett og annet og gi tips. Disse tar jeg på alvor og tar med meg videre, sier Irene Åsvik.

Vurderer flytting

Folk vandret omkring i lokalet og ville ha med seg det meste. Noen ville kjøpe bøker og lese mer om temaet.

- Vi må tørre å være mer åpne. Det finnes mer mellom himmel og jord enn vi kan forklare. Jeg har vært på flere slike arrangement og liker det. Denne messen er forholdsvis liten, men likevel verdt å få med seg. Det er det samme som går igjen, og et tips er kanskje å få med flere og andre alternativer, sier Hilde Grete Solheim og kikker videre i bokmengden på bordet.

Arrangementet trakk lite folk. Årsaken skal være uviss, men de som kom var fornøyde med det de ble tilbudt og ser gjerne at det flyttes slik til større lokaler og til tettsteder.

- Vi jobber med saken. Brygga er et sted vi trives og holder litt på, men vi ser at det kanskje hadde trukket flere om vi hadde flyttet det nærmere, for eksempel Brønnøysund, sier Halsaunet.