Sømnesåsen og Buskhammarn boligfelt kan skilte med Sømnas flotteste lekeområde. Lekeapparatene er mange, plenen er stor og ballbingen er like prektig. Lørdag ble den høytidelig åpnet av ildsjelene Erik Sund og Svein Lillefjell. Snoren ble klippet av barna selv, som ivret etter å komme i gang med fotballkampen.

– Sømnesåsen boliglag ble dannet i 1977 og har jubileum i år. Hva er vel da en bedre måte å feire på enn å åpne vår egen lekeplass. Arbeidet startet i 2014 og området var helt overgrodd. Det første vi gjorde var å rydde kratt og drenere området, ny masse ble tilkjørt og arbeidet var i gang med både plen og ballbinge. Vi har stort sett jobbet i vår, sommer og høstsesongen og jeg må få rose alle som har deltatt. For her har alle bidratt, små og store sammen og det gjør at man får et felles ansvar for å holde det i orden. Ungene har også vært med hele veien. Nå har sjørøverskuta ankret opp og lastebilen med sandkasse er på plass. Felles gapahuk med mulighet for grilling har vi også fått på plass, sier Erik Sund i dugnadskomiteen og berømmer Svein Lillefjell for sitt engasjement i dugnadsarbeidet.

Sponsormidler

Rundt 400 dugnadstimer, 3500 skruer, 650 meter bordkledning og 250 meter lekter er gått med i arbeidet og resultatet er formidabelt. En skikkelig tumleplass for små og store, et skikkelig dugnadsarbeid det står respekt av.

– Vi søkte midler hos vår lokale bank og var så heldige at vi fikk hele 25.000 kroner. Disse kom godt med i det videre arbeidet med å ferdigstille området, forteller Lillefjell som er hjernen bak det hele.

Helgeland Sparebanks representant Magne Saltnes var med på åpningen og overrakte en gavesjekk til formålet.

– Dette er blitt et flott anlegg og dere har all grunn til å være stolte over arbeidet som er gjort. Her har dere fått mye ut av pengene, det hersker det ingen tvil om, sier Saltnes og overleverer sjekken til Svein Lillefjell.

Gir seg ikke

Men dugnadsgjengen har ikke tenkt å gi seg med dette. Allerede under åpningen fikk vi se tegninger av en planlagt BMX-bane på rundt 100 meter.

– Denne er under planlegging, men vi er godt i gang, sier Lillefjell.

At området kommer til å bli brukt hersker det liten tvil om. Da vi var der var det fullt i alle sandkasser, lekestativ, båter og biler. På fotballbanen var det duket for kamp mellom små og store. Hva sluttresultatet ble, vites ikke i skrivende stund, men en ting er helt sikkert; små og store koste seg sammen.