Lokaliteter for fly- og helikopterpersonell er nå flyttet ut av det planlagte distriktmedisinske senteret i Brønnøy (DMS).

— Det viste seg ikke mulig å få flyttet inn dette anestesipersonellet som ønsket. Det er ikke Helgelandssykehuset eller vi som sier nei, men er konsekvensen av EØS-lovverk, orienterte brønnøyrådmann Pål Trælvik under Sør-Helgeland regionråds møte tirsdag.

To etasjer

Ifølge rådmannen vil senteret nå bli på to etasjer, og det er fortsatt den opprinnelige konseptrapporten med skisserte tjenester - som for eksempel intermediærsenger - som gjelder. Intermediærsengene blir et samarbeid mellom sykehuset og Vega, Vevelstad, Sømna og Brønnøy.

—Stemningen mellom Brønnøy kommune og Helgelandssykehuset er veldig god. Vi har fått bekymringstelefoner utenfra om hvorvidt DMS i Brønnøy er satt på hold. Nei, slik er det ikke, sa rådmannen som har håp om å ha ferdig et anbud neste høst. Prosjektet er et rent kommunalt prosjekt, hvor sykehuset blir leietager.

Arkitekt

Kommunen blir eier av bygget og vil få drifts- og vedlikeholdsansvaret for det. Bygget planlegges også med ekspansjonsmuligheter.

—Vi har god fremdrift. Brønnøy kommune har valgt arkitekt og rådgivende konsulent. Det er firmaene Ratio Arkitekter og Norconsult, og for øvrig samme arkitekt som tegnet Statsbyggs utgave av Brønnøysundregistrene. De kjenner alt veldig godt i Brønnøy. Vi har også engasjert konsultativ kompetanse når det kommer til byggherrekonsulent for både anbuds- og anleggsfase, og det er nedsatt en prosjektgruppe ledet av plansjef Gunvald Eilertsen. Undertegnede leder styringsgruppen, sier Trælvik.