Det kommer frem i et foreberende høringsdokument til fylkestingssaken «Endringer i tilbudsstrukturen for videregående opplæring i Nordland».

Ifølge dokumentet foreslår fylket at teknikk og produksjon (TIP) og medier og kommunikasjon skal legges ned på Brønnøysund videregående skole (BVS).

Vil legge ned medialinje

For medier og kommunikasjons del er det VG1, altså førsteåret som legges foreslås lagt ned fra skoleåret 2018-19.

De elevene som i dag går VG1 og VG2 vil få gå ferdig, men VG2 og VG3 vil etter dette også bli lagt ned, siden det ikke er nye elever til klassene.

Vil legge ned TIP

For TIPs del er forslaget at man skal kutte VG1 og VG2 anleggsmaskiner fra skoleåret 2018-19. VG2 anleggsmaskiner har ikke elever inneværende år.

Påfølgende år, 2019-20, innebærer forslaget nedleggelse av VG2 industriteknologi. Ifølge høringsdokumentet har skolen få søkere til både VG1- og VG2-tilbudene inneværende år, og dette skal kunne gi utfordringer om «oppfylling på sikt», som det heter i dokumentet.

Dette betyr at elevene som i dag går VG1 TIP i Brønnøysund vil få anledning til å fullføre VG2 industriteknologi i Brønnøysund, dersom de ønsker det.

Fylkeskommunen argumenterer med at det er stor mangel på lærlingeplasser i Brønnøysund innen utdanningsprogrammet, og dette pekes på som hovedsak til at man vil legge ned linjen.

La ned design og håndverk

Dersom dette forslaget vedtas innebærer det at tre linjer er lagt ned på BVS de siste to årene.

I fjor besluttet fylkestinget å legge ned design og håndverk, tross store protester fra elever og lærere.

Dersom elever fra Sør-Helgeland ønsker å ta disse linjene, og de legges ned i Brønnøysund, så må de enten reise sørover mot Nord-Trøndelag, til f.eks. Rørvik eller Namsos, eller nordover til Sandnessjøen eller Mosjøen.