Cirka 310 fra BBU, cirka 500 fra BVS og over 100 fra voksenopplæringen. Over ni hundre elever og lærere deltok i årets skolejogg, som i motsetning til fjorårets værmessige nedtur ble velsignet med nesten perfekt vær; opphold, sol og lite vind.

Best i år ble som i fjor Isak Helstad Amundsen som løp inn til førsteplass med tiden 26.17. Dette er løyperekord, og slo hans pers på 26.42 fra 2015 med 25 sekunder. At han også slo sin egen tid fra i fjor, 27.12, med nesten ett minutt sier mye om Isak, men også mye om været i fjor.

– Dette gikk bra, men nå er jeg litt sliten, sa en fornøyd Isak etter målgangen, og skrøt av gode forhold, om enn litt mye vind på tilbaketuren.

Etter Isak kom Eirik Johansen på 26.55 og Ruben Saltnes med tiden 28.50.

Første BBU-elev i mål var Sigurd Theting Nås med 33.34.

Martine Stangnes ble i år, som i fjor, og i forfjor, beste dame med tiden 34.12, litt etter fjorårets 33.56, og tett etter henne løp Ulvida Arntzen Slotvik inn til 34.20.

Første jente fra BBU ble syvendeklassingen Nora Helmersen Engen (12 1/2). Hennes tid ble 37.35, og hun slo med det flere eldre konkurrenter.

– Jeg er stolt og veldig fornøyd. Det er artig å slå de som er eldre, konkluderte hun etter målgangen.

Lærer Frank Rødli fra BBU var fornøyd med årets skolejogg.

– Det har vært flott vær, en flott dag og mye sprek ungdom, sier han.

– Litt lettere løpevær i år enn i fjor?0

Isak Helstad Amundsen på førsteplass, Eirik Johansen på andreplass (t.v.) og Ruben Saltnes på tredjeplass (t.h.). Foto: Simon Aldra
Martine Stangnes på førsteplass, Ulvida Slotvik på andreplas og Lisen Brønmo Næss på tredjeplass. Foto: Simon Aldra