Sømna og BIL er klare for en ny håndballsesong, sistnevnte med Julie Slapø Moe som ny trener. 25-åringen kommer fra Trondheim og har spilt håndball i 18 av dem, for klubbene Heimdal, Sverresborg, Grue, Flisa og Elverum.

- Jeg bodde ett år i Finnmark i fjor, hvor jeg startet opp med håndballtreninger for 12-16-åringer. Har vært dommer i tre sesonger da jeg var yngre. Er utdannet lektor med tilleggsutdanning innen kroppsøving og idrettsfag, så jeg har også pedagogisk bakgrunn, forteller hun til BAnett.

Ser potensial

Torsdag møttes BIL og Sømna til treningskamp, som BIL vant 20-18.

- Å trene denne gjengen er fantastisk og jeg ser et stort potensial i laget, sa Moe etter kampen.

- Jeg er kjempeoverrasket over nivået og ser spillere med store muligheter for å utvikle seg. De er unge og treningsvillige og vi har hatt flere spillermøter og satt standard for hva vi vil og hvor vi vil. Rammene for kravene som er satt for sesongen er nå utarbeidet i samarbeid med spillerne og alle er villige til både å satse og trene. Hovedmålet i år er å bygge opp et lag med solid spill. Vi slet litt i første omgang, men med mål om at alle skulle spille ble det mange bytter og slikt har en pris. Men det var en flott og god kamp.

Sømna klare

Hege Nilsen og Stine Fagerli i Sømna sier etter torsdagens treningskamp at de gleder seg til ny sesong.

- Da vi startet opp igjen, var det mest for å spille og ha det gøy og det har vi fortsatt. I år er vi så heldige at vi har 16 spillere og har med oss både J16 og J18. Vi sto i spillet med få spillere i 2016, og dette har nok gjort oss til sterkere spillere. Vi roser hele laget, men vil gi en god tilbakemelding på Selma Slåttøy, som sto sterkt i forsvar og var uredd hele veien. Kampen i dag var jevn og vi møtte motstand, men holdt selv godt forsvar. Vi bygger nå videre på det laget vi har og ser frem til årets sesong med kampstart 14. oktober mot Steinkjer på hjemmebane, sier Stine Fagerli og Signe Wågan Rørmark.

Allerede dagen etter reiser Sømna til Sandnessjøen for et møte med de blågule.

Lokaloppgjør

Sømna og BIL spiller begge i 4. avdeling i 4. divisjon. Dermed er det duket for lokaloppgjør. For BIL er lokalderbyet mot Sømna i Sømnahallen 25. oktober også høstens første kamp.

BILs håndballherrer starter sesongen i 3. divisjon hjemme mot Bjugn 8. okt.