Den nye turstien, som starter ved innkjøringen til Hommelstø, sto ferdig sist lørdag. Det er en rundløype, der den korteste biten er 500 meter og den lengste løypa er på 2,5 km.

Nørdsti sang

Den buede brua i starten på stien sto også ferdig på lørdag, og der ble snoren klippet og dansebanddronningen Anne Nørdsti sang en åpningssang.

Formann i Hilstad idrettslag Geir Lien ønsket alle velkommen.

- Vi har hatt et godt samarbeid med grunneierne i området og hele søknadsprosessen har gått ganske greit. Planleggingen startet i august 2016, og nå er vi i mål. Denne stien vil bli populær for alle som liker å gå tur og til alle som besøker bygda, både sommer og vinter, mente han.

Idrettslaget nestleder Frank Tore Dypaune roste formann Lien for hans gode ide og gjennomslagskraft.

- Uten Geir sin standhaftighet hadde vi aldri klart å gjennomføre dette prosjektet, sa Dypaune og applauderte sin samarbeidspartner.

Gammel kirkesti

Kulturkonsulent Magnar Solbakk var også tilstede og fortalte historien om kirkestien fra langt tilbake i tid, om folk som kom i båt fra bygdesamfunnene rundt Velfjorden, la til båtene sine i osen og gikk kirkestien mot Nøstvika og kirken. I gamle dager brukte også de fastboene kvinnene veien fra Hilstadgrenda og ned til bekken når de skulle vaske og skylle klær. Det er fint at stien blir tatt i bruk igjen og at folk får et vakkert område de kan ferdes i, sa Solbakk.

Anne Nørdsti, gitaristen hennes, resten av bandet og publikum fikk høre sangen: ”Jeg gikk en tur på stien.” Alle sang med, og det ble en morsom og fin stund ved innkjøringen til Hommelstø lørdag ettermiddag.

Lien og Dypaune ønsker flere aktiviteter for innbyggerne og bygda og håper flere vil tegne medlemskap i Hilstad I.L.

- Også støttemedlemmer er velkommen, sier Lien.