Kvelden før spilte svenske Drifters, og da var det over 300 publikummere og danseglade på Gimle fredag kveld.

Lørdag kveld var det dansebanddronningen Anne Nørdsti fra Alvdal og hennes band som fikk nærmere 500 danseglade mennesker til å svinge seg på parketten.

Forelsket i Velfjord

Folk kom kjørende fra hele Norge, i bobiler og biler med campingvogner på slep, for å danse og treffe andre med samme interesse. Det sosiale, treffe kjente og bare kose seg sammen er også viktig når dansegallaer arrangeres.

Hans og Astrid Johansen kom i bobil fra Sandnessjøen.

- Vi har forelsket oss i Velfjord, dansearrangementet og alle de fine menneskene vi treffer her. Arrangementet er fantastisk og profesjonelt og musikken som vi liker så godt er førsteklasses. Tenk at de serverer oss tilreisende hotellfrokost begge dagene og helt gratis? Det må være de eneste i hele landet som tar seg tid til det, sier de.

- I dag har vi vært på busstur til Brønnøy Kalk, og det var veldig interessant. Vi ble hentet ved døra og også det gratis. Dette er en helg vi kommer til å leve lenge på, og vi kommer garantert tilbake, sier ekteparet Johansen.

Kom fra Bergen

Ekteparene Karsten og Grete Vang fra Dønna og Odd Steinar Ottesen og Aud Lillian Wilhelmsen fra Sandnessjøen var veldig fornøyd med arrangementet.

- Vi stortrives, og dansegallaen i Velfjord skal vi reise til i mange år fremover, om vi så må krype istedenfor å gå, ler de. Et flott arrangement, mener de to parene.

Helt fra Bergen kom Mons Helland for å få med seg dansegallaen.

- Min kone kommer fra Velfjord og her stortrives vi begge to. Du må skrive at jeg har hatt abonnement på Brønnøysunds Avis i hele 40 år, smiler han og forsvinner ut på dansegulvet.

Ny plate

Anne Nørdsti og bandet hennes var fornøyd med å være tilbake i Velfjord, hvor de ikke har spilt siden 2008.

- Vi har spilt mye i hele sommer og vært med på store arrangementer, som i Seljord, Sel og Malung (Sverige). Sistnevnte plass er en av de største dansebandfestivalene med hele 30000 mennesker, sier gitarist Bjørn Løvås.

Bandet har til nå utgitt åtte plater og 20. oktober kommer bandets niende plate i butikkene.

- Det er veldig artig å være tilbake i Velfjord, sier dansebanddronningen, som lovet å gi jernet på lørdagskvelden.