Å vie folk skal nemlig ikke lenger være en oppgave for dommere og  rettsvesenet. Så hvis du har planer om å gifte deg, så vil både sømnaordfører Andrine Solli Oppegaard og varaordfører Gunder Strømberg fra nyttår være mulige seremonimestre for begivenheten. Dette i likhet med andre i samme verv i øvrige kommuner.

Klar for jobben

Regjeringen flytter vigselsretten fra tingretten til kommunene fra nyttår. Dette er en del av kommunereformen fra kommunalminister Jan Tore Sanner (H). Saken vakte en viss munterhet i formannskapet i Sømna i dag, men både ordfører Andrine Solli Oppegaard og Sps gruppeleder samtykket.

- Ja dette vil vi, sa Oppegaard og et enstemmig formannskap i dag som har gitt rådmannen i oppgave å finne et egnet vigselslokale.

Kan også utnevne

I regjeringens presentasjon av den nye ordningen, så vil det nå bli enklere å få giftet seg der man ønsker, enten det er i rådhuset, på en fjelltopp eller på stranden. Det vil være opp til kommunene å bestemme hvor vigsler kan finne sted. Noe som også vakte positiv gjenklang i formannskapsmøtet på Sømna.

Oppegaard påpekte at også andre i kommunen kan utnevnes som seremonimestre.

- Vi kan også utnevne andre som vigslere, og det må vi se på, sier Oppegaard.

Ordfører og varaordfører skal automatisk ha vigselsmyndighet. I tillegg kan kommunestyret utnevnte vigslere blant kommunalt ansatte og folkevalgte. Departementet mener kommunen også bør tilby vigslere som er politisk nøytrale, og kan godt ansette noen til å ta  seg av det, hvis de ønsker.