Vedkommende er i Brønnøy tingrett dømt til 25 dager betinget fengsel. Tiltalte møtte i retten fredag for å svare for en siktelse for brudd på straffelovens paragraf 324, som omhandler uberettiget vinning ved bruk av penger som var betrodd til personen.

46 kontantuttak

Ifølge siktelsen skal personen over en periode på tre måneder ha belastet ungdomsbedriftens konto for totalt 38.093 kroner fordelt over 46 kontantuttak med bedriftens bankkort og korttransasksjoner i butikk. Pengene ble brukt til private formål.

Tiltalte hadde erkjent straffskyld og saken gikk som tilståelsesdom. I slike saker kan en siktelse fungere som en tiltalebeslutning.

I straffeutmålingen konkluderer retten med at normen normalstraffen for slike underslagssaker er en kortere ubetinget fengselsstraff, men at det også finnes rettspraksis som tilsier at man kan reagere med betinget fengsel.

Har vedtatt dommen

– Ved å tilstå tidlig må det antas at vedkommende i betydelig grad har lettet etterforskningen. Retten mener dette samlet sett tilsier en betinget fengselsstraff.

Tiltalte idømmes også en bot på 5.000 kroner, og må betale tilbake beløpet til arbeidsgiveren.

Den tiltalte vedtok dommen på stedet, og den er med andre ord rettskraftig.