Møtet var bare et drøftelsesmøte, og det eneste vedtaket som ble gjort var å ansette revisor, noen må forvalte millionbeløpene kommunene får for sammenslåing.

– Det gikk som forventet. Det ble et veldig greit møte, det var jo et drøftelsesmøte eller et temamøte, sier Bindal-ordfører Britt Helstad (Ap).

Diskuterte nytt navn

Det ble også diskutert rundt et nytt navn for storkommunen.

– Det kom forslag på navn. Vi ble enige om at vi måtte ha en prosess og involvere innbyggerne. Navn betyr noe for folk og deres tilhørighet og identitet. De to navnene som ble diskutert var Nærøy, som er veldig gammelt, og Ytre Namdal, sier hun, og legger til at dette ikke er noen endelig liste, og at andre navn kan være aktuelle.

– Vi må lage en strategi, og har frist til 1. november på å komme frem til et navn, og størrelse på det nye kommunestyret. Vi søker kanskje om utsettelse på. Det vet vi ikke om vi får, siden denne fristen allerede er utsatt fra 25. august. Det er slettes ikke sikkert at vi får det innvilget, sier Helstad.

Drømmer om reversering

Ifølge Namdalsavisa uttrykte Leka-ordfører Per-Helge Johansen (Sp) håp om reversering.

– Drømmen går i oppfyllelse om det blir regjeringsskifte, sa han. Så spørs det om han får oppfylt drømmen.

Avisen siterer også Nærøy-ordfører Steinar Aspli (Sp) på at målet må være å unngå sentralisering.

– Det store plusset med ei sammenslåing er at vi kan utvikle regionen i lag. Trussel er sentralisering. Om vi ikke klarer å få til gode avtaler om hvordan den nye kommunen skal være er det et problem, sa Aspli.

Dyktig Helljesen

Under møtet ledet NRKs tidligere valgjournalist Geir Helljesen en utspørring av ordførerne.

– Dette er en viktig dag for de fire kommunene, sa han ifølge Namdalsavisa.

Helstad mener Helljesen var et nyttig innslag.

– Han var veldig flink. Han er jo en dyktig mann og har mye erfaring fra valg, TV og radio. Det ble et veldig greit møte og et greit opplegg, som var veldig gemyttelig, sier Helstad til BAnett.

Leka sa fra

Leka var vert for møtet, og som BAnett har skrevet tidligere, har Leka-ordfører Johansen sterke meninger om sammenslåing (som ikke akkurat ble forbigått i stillhet).

– De hadde noen paroler og innslag med sitt syn. Det var innafor, det er jo et fritt land, og de må få ytre hva de mener. Når møtet ble lagt dit var det veldig greit at befolkninga fikk markere. Helt i orden. De var utenfor og ga uttrykk for sin mening utenfor lokalene, sier hun.

Hun understreker at både Bindal og Leka er spesielle samfunn. Begge har to klart definerte geografiske deler.

Rettelse: En tidligere versjon av denne saken kunne tolkes dithen at «Nærøy» og «Ytre Namdal» var eneste aktuelle navn på en sammenslått kommune. Dette er ikke riktig.