Dundas har i lengre tid vært i en konflikt med Brønnøy kommune.

Bakgrunnen er at hans far og to andre tomteeiere i 1977 ble lovet sjøtomter i søndre del av Salhus. Dette har Dundas ment betyr «tomter» i flertall. I tillegg er det et spørsmål om makebytte av tomteareal som er avstått til kommunal veggrunn. Dundas ønsker et tomteområde som egner seg til byggegrunn.

Justert avtale og 75.000

I et saksfremlegg til Brønnøy formannskaps møte onsdag presenterer rådmannen en innstilling om en justert avtale med Dundas.

Rådmannens innstilling:

1. Justert avtale mellom Ragnvald Dundas og Brønnøy kommune godkjennes.

2. Økonomisk vederlag på kr 75.000,- og omkostninger ved gjennomføring av avtaleinnhold finansieres gjennom prosjektnr. 914007 – Gårdsøya næringsområde.

Dundas ønsker endret avtale

I saksfremlegget forklarer rådmannen bakgrunnen slik kommunen ser den:

«Brønnøy kommune og Ragnvald Dundas har tidligere framforhandlet en avtale primært vedr. sletting av heftelse av tomterett for gnr. 105/1 på Gårdsøya.

Som oppgjør i avtalen inngikk arealbytte av sjøhustomt på Gårdsøya og areal for ny veiløsning ved «Damberget».

Denne avtalen ble inngått 28.06.16 og er godkjent av kommunestyret i sak 3/17, ref. 2017/38-2.

R. Dundas har via sin advokat A. Holand i brev av 03.04.17 meddelt at han ønsker å få avtalen opphevet p.g.a. det han opplever som nye opplysninger og bristende forutsetninger. Med dette som bakgrunn har partene «sondert» etter grunnlag for en justert avtaleløsning. Justert avtale legges her fram til godkjenning.»

Får nausttomt

Den nye avtalen gjelder fortsatt samme eiendom, og veiløsning som før.

I tillegg vil Dundas ifølge den nye avtalen få en nausttomt øst for Salhussundet og en økonomisk kompensasjon på 75.000 kroner som en del av «avtalepakken».

– Ut fra vekting og vurdering av verdier som inngår i avtale, har justert avtale etter rådmannens vurdering tilsvarende balanse som i opprinnelig avtale, selv om det for kommunen påløper et økonomisk utlegg i tillegg til arealbytte, heter det i saksfremlegget.

Løsningen frigjør en sjøhustomt på Gårdsøya for salg, og dette vil gi salgsinntekter for Gårdsøya næringsområde som skal ha en verdi tilsvarende avtalens utgifter.

– I tillegg får kommunen på plass grunnerverv for ny veitilknytning mellom Smevikveien og Mosheimsjøveien ved Damberget, jfr. reguleringsplan for området.