Det sier en leser som bor i sentrum av Brønnøysund, som har tatt kontakt med avisen.

Hun ønsker å være anonym, men forteller at hun hver helg observerer folk som vaser rundt og tisser på gatehjørner eller midt på gata.

– Folk er relativt uforskammede, mener hun.

Relativt sjelden

Fungerende lensmann Jan Solbakk i Brønnøysund forteller at det er relativt sjelden politiet kommer over folk som urinerer på offentlig sted i byen.

– Om politiet kommer over urinering på offentlig sted påpeker vi det, men det er veldig sjelden vi kommer over slike ting. Vi har bøtlagt folk som tisser på trapene til butikker og i oppganger, på butikkvinduer, veldig åpenbart og til sjenanse og sånt. Men vi kommer som sagt sjelden over slike situasjoner, sier han.

Kan anmeldes for urinering

Da tilsnakker politiet vedkommende, eventuelt skrives det en anmeldelse.

Politiets hjemmel for å gripe inn mot tissetrengte mennesker er Brønnøy kommunes politivedtekters §18, og etter politilovens §30 kan politiet gi bøter for overtredelser av politivedtektene.

Vanndrivende alkohol

Det er gjerne i sammenheng med konsumsjon av alkohol folk ser seg nødt til å urinere offentlig.

Årsaken til det er todelt. For det første er alkohol vanndrivende, og fører til at kroppen må late vannet hyppigere. Denne effekten ble i sin tid utnyttet i forgjengeren til gin, genever. Genever ble opprinnelig skapt som en medisin for folk som ikke klarte å urinere.

Til det kommer at mange drikker øl, som inneholder mye væske.