I et leserinnlegg tar ekteparet Valter og Ragnhild Kristensen fra Ekne utenfor Levanger i Nord-Trøndelag opp veistandarden på Lille Torgnes.

Ekteparets leserinnlegg

«[Vi] parkerte bobilen ved ferjeleiet på Hestøya om kvelden for så å ta første ferje over til Lille Torgnes (Sauren).

Vi var klar til å kjøre om bord i det mannskapet på ferja ankom ferjeleiet morgenen etter. Ombordkjøringen med bobilen gikk veldig fint selv om det var en skikkelig  «kant» ved ferjelemmen som måtte passeres.

Turen over gikk fint og været var upåklagelig. Marerittet startet når vi forlot ferjeleiet på Sauren og fortsatte utover Lille Torgnes. Grusveien utover øya var mildt sagt elendig. Hull på hull i veien  gjorde turen til en prøvelse for sjåfør og ikke minst for bobilen.

Det gikk i sneglefart, ikke bare for å unngå de største hullene i veien, men også for å unngå all vegetasjon som hang inn mot veien.  I ettertid ser vi at det har blitt en del riper i lakken på bobilens sider etter turen. Irriterende fordi den var helt strøken i lakken før turen startet.

Tanken var å snu, men ettersom vi skulle besøke noen på  øya,  lot vi det stå til. Var forresten dårlig med snuplasser, så retrett var vanskelig. Etter noen fantastiske dager i  flott brønnøysundvær, måtte vi si farvel til vertskapet for så å starte på marerittet igjen.

Veien fram til ferjeleiet var fortsatt  like dårlig og vegetasjonen var «like glad i å stryke» bobilen langs sidene. Vel fremme på fastlandet gikk tankene til de som har sine hytter og fritidsboliger der ute på øya. Mye penger og arbeidsinnsats har de helt sikket lagt ned for å lage seg sitt paradis.

Kommunen krever også, som det  er blitt fortalt, eiendomsskatt av eierne, så da ville det være på sin plass at kommunen ofret tid å penger på å holde veien i en bedre standard enn den er nå.  Vi vet at de som har sine paradis på øya er veldig stolte av de, noe som igjen viser at de har en sterk tilhørighet til Brønnøysund.

Oppfordrer derfor veigansvarlig i Brønnøy Kommune til å ta med seg sin privatbil ut på øya for selv å  kjenne hvordan det er å ferdes på veiene der ute.

God tur og lykke til.

To fortvilte, men optimistiske  bobileiere.

Valter og Ragnhild Kristensen, Ekne»

Presset budsjett

Vi tar dem på ordet, og spør teknisk sjef Ole Bjørn Nilsen i Brønnøy kommune.

– Jeg har ikke oversikt over dette her jeg sitter nå. Det er litt vanskelig å gi en konkret uttalelse om denne veien, men generelt kan jeg si at det med å prioritere gjøremålene på veiene har blitt tøffere enn noen gang, sier han til BAnett.

– Hvorfor det?

– Det er på grunn av at man budsjettmessig er ganske presset. Spesifikt om akkurat den veien, det har jeg ikke informasjon nok til å si noe om, svarer han.

Vanskelig å nå ut til alle

På spørsmål om han kommer til å kjøre en tur på Torgnesøyene for å se på veistandardarden svarer han dels avkreftende.

– Det er neppe aktuelt akkurat nå, men det hender jeg er der ute og springer, så da spørs det nok om jeg slipper riper i lakken, men jeg får i alle fall sett hvordan det ser ut. Sist jeg var der ute sprang jeg på en vei som var ganske skrapet og fin, men jeg var selvfølgelig ikke på alle veiene. Når man først har ansvaret for slikt legger man merke til forskjellig, sier han.

Hva angår prioriteringer svarer han:

– Når det kommer til prioriteringer kan jeg ikke si noe om det, annet enn at det på generell basis er vanskeligere å nå ut til alle sammen. Noen må nok leve med litt mindre vedlikehold enn de kanskje har vært vant til og ønsker. Sånn er det bare, sier Nilsen.