Vilde Evensen var sentral da Levanger i vår berget plassen i 1. divisjon. Nå er sømnajenta klar for nye utfordringer. Hun har flyttet til Tromsø, hvor hun skal spille for Tromsø Håndballklubb.

- Jeg følte det var på tide med et miljøskifte, så jeg har meldt overgang til Tromsø HK, forteller hun til BAnett.

Satser i nord

Evensen synes det er spennende med klubbskifte.

- Jeg har jo spilt fem sesonger i Levanger-drakta, men vil gjøre et forsøk på å bidra til å få opp håndballen her i nord. Jeg må ned og spille i 2. divisjon, men dette er et lag som i år ble sammenslått, bestående av Bravo HK- og Tromsø HK-spillere. Mange av spillerne kommer fra Bravo, som har spilt landsbasert 2. divisjon fra før. Og fordi 2.divisjonsserien er landsbasert ble nettopp Tromsø aktuelt! Vi må jo sørover og spille kamper mot lag på samme nivå. Satsingen og trenerteamet er veldig bra.

Tromsø HK skal trenes av Goran Kovacic, som har med Eirik Engelsen, Åse Kristoffersen og Aksel Eilertsen i trenerteamet.

- Jeg har jo vært med å rykket opp før fra 2. til 1.divisjon, og det er noe av det morsomste jeg har vært med på. Jeg var på første trening igår, og det lover godt. Har også fått mye hjelp til å finne leilighet og møbler, så jeg må si at jeg er overraskende på plass i byen etter bare to dager, forteller Vilde Evensen, som skal kombinere håndball og jobb i Nordens Paris.

En forsterkning

Tromsø HK vant damenes 3. divisjon og skal til høsten spille i 2. divisjon, hvor det forsterkede Tromsø-laget overtar plassen som Bravo HK hadde. På herresiden stiller de to klubbene felles lag i 2. divisjon som Bravo HK.

Tromsø HK presenterte Evensen som Tromsø-spiller i juni, med følgende ord:

- Vilde har tre sesonger bak seg i Levanger hvor hun forrige sesong noterte seg for 69 mål i 1.-divisjon. Hun en flott type og en solid forsterkning på bakspillerposisjon. Hennes erfaring, energi og kraft blir viktig for oss. I likhet med oss tror Vilde på vårt prosjekt

PS: Vilde Evensen var også sentral da utflytterlaget slo Sømnas damelag 6-3 under Sommerdagan.