Onsdag endte en campingbil i grøfta på fylkesvei 54 ut mot Torghatten. Per Kåre Hatten, styreformann i Torghatten Camping, kom over campingbilen mellom 13.00 og 13.30, og snakket med føreren.

– Han sa at han møtte en annen campingvogn, og han kjørte ut til siden, men det var ingen skulder, så det bar jo rett ned, sier han.

– Ikke plass til to

Veien er ganske smal på stedet.

– På veien er det ikke plass til to. Det var hans tur. Muligheten var å rygge, men det var biler bak og i mot, og det gikk ikke. Sånn var det i dag, sier han.

Han spurte ikke hva bobilsjåføren tenkte om dette, men sier likevel:

– Jeg kan tenke meg når man kjøper en bobil, som er ens andre hjem, at når det ligger utenfor veien, så er ikke det noen god følelse. Det er jo en bit av en selv som ikke fungerer lenger, tenker han.

En tid senere hadde bergingsbil fått bobilen opp av grøfta. Før dette var det lange køer begge veier.

– Underdimensjonert

Han har tidligere kommentert veien, og mener den er for liten.

– Veien er jo for smal og har for dårlig standard sett hen til den trafikken som er, spesielt i fellesferien. Den er underdimensjonert, det er ingen tvil om det. I åtte måneder i året er det helt ok, men fire måneder er det vanskelig.

Han forteller at mange bussjåfører er lite begeistret for veien.

– Spesielt bussjåførene fra Europa er ikke vant til å kjøre på «begge sider av veien» samtidig. Jeg snakket med en bussjåfør for et par år siden. Han hadde vært så heldig å ikke møte noen på vei til oss. Han spurte om hvor returveien var, han kunne ikke forstå at det gikk an å kjøre tilbake samme vei, sier Hatten oppgitt.