Dagsland hadde sin første tur til Vega, mens Krüger har vært på øya i forbindelse med en turné på begynnelsen av nittitallet. Publikum på søndagens avslutningskonsert sto til forventningene.

Fin stemning

Både publikum og artister ser ut til å ha en flott stund i kirken søndag.

– De var med på både spøk og alvor, forteller ekteparet etter konserten. De to spilte et variert repertoar, med både selvskrevne låter vi har hørt tidligere, låter av andre og en uhørt sang fra en musikal de jobber med sammen for tiden.

De spilte blant annet «Røst», «For vår jord», «Ka e du redd for?» og «En tid for alt», hvor teksten er skrevet av Kari Bremnes – popdronningen, i følge Krüger.

Krüger er fra Bergen, men har etter hvert blitt veldig glad i Stavanger. Med et smil forteller hun historien om et av stedene hun hadde gledet seg til å se i begynnelsen; Blåsenberg, på grunn av Dagslands sang. Det viste seg å ikke være det hun forventet, da det bare var et gatehjørne i byen.

– Kunsten har overgått virkeligheten, sier Dagsland.

– Ja, hvorfor ikke, smiler de begge.

Fornøyd publikum

Nanna Oline Wika har tatt turen sammen med barnebarnet Anne Marthe Wika Nikolaisen.

– Det var kjempeflott, forteller Nanna fornøyd.

– Jeg koste meg hele tiden, tilføyer hun. Anne Marthe er enig, og synes konserten var veldig bra.

– Det er bare å flytte med en gang

Dagsland og Krüger smiler fornøyd begge to da de går ut av kirken. De syntes publikum på søndagens konsert var fantastisk.

– Det er alltid godt å møte publikum som har lyst til å le, sier Krüger. Sigvart Dagsland synes det er vakkert på øya.

– Hjelpe meg, det er bare å flytte med en gang, smiler han. De gleder seg begge to til middag på havhotellet, før ferden går videre på andre spillejobber.

Komiteen er også veldig fornøyd med avslutningen på årets program.

– Kjempebra konsert. De var veldig flinke sammen, forteller Perly Grindhaug. Komiteen forteller videre at de fortsatt har noe å jobbe med når det gjelder å treffe alle aldersgrupper, men er veldig fornøyd med at det kom noen eldre ungdommer på ølbryggekurset under Vegadagan.