Søndag ble en stor kulturopplevelse for både store og små og alle de som er i Velfjord på sommerferie. Foruten underholdningen fra scenen, koste de besøkende seg med grillmat, rømmegrøt, vafler, saft og kaffe fra de fremragende kokkene. Da arrangementet begynte å nærme seg avslutning var også det meste av maten utsolgt.

Det var blide og glade folk overalt og stemningen var upåklagelig. Det er alltid mye latter og hyggelig prat når feriefolket treffes i slike hyggelige omgivelser.

Høydepunktene

Nevernesdagen startet med trekkspiller John Ivar Logan og forsanger Inger Meby, bosatt i Bodø, som sang og fikk publikum med på allsang av tre låter. Et nytt og hyggelig innslag der publikum sang med av full hals.

Utpå ettermiddagen gikk fotballtrikserne, brødrene Erlend og Brynjar Fagerli fra Orkdal på scenen. Der fikk de vise hvilke balltriksere de er.

- Vi har holdt på i 8 år med denne idretten og vi reiser rundt omkring i verden og viser oss frem, men vi shower mest i Norge, smiler de fornøyd.

- Vi kom nettop hjem fra en konkurranse i Bejing i Kina, der vi konkurrerte med 16 utøvere. Der vant Erlend og jeg ble nummer fire, sier Brynjar.

- Vi skal holde på med dette så lenge vi synes det er gøy, at vi gjør det bra og tjener penger på showene våre, sier de sympatiske guttene.

Av musikalske uttrykk fikk publikum høre Emilie Lindvall Dahle (14) fra Sømna som spilte gitar og sang tre låter. Veldig god jente med fin stemme og nydelig gitar.

Så gikk duoen Karoline Amaryllis Forshei Nielsen og Nora Karoline Nerdal fra Brønnøysund på scenen. Også de med vakre stemmer og flinke på gitar.

Godt arrangert

Jørn Ivar Paulsen i arrangementskomiteen opplyste at arrangørene hentet bord og stoler fra ungdomshuset på Homla og fra Nævernes Gaard for å gi så mange sitteplasser som mulig i det fantastiske været.

- Så forhåpentligvis skal det være plass til alle i dag, sier han.

Alle i ungdomslaget har stilt opp på dette dugnadsarbeidet.

- Laget har knapt 20-30 eldre i laget, da de fleste har gått av for aldersgrensen, ler han.

- Hadde vi ikke hatt alle feriegjestene og hyttefolket som hvert år stiller opp på dugnad, så hadde det ikke gått. Nå har vi fylt opp alle parkeringsplassene og vi vil etter hvert måtte sende bilene til parkering litt lenger unna, for det har kommet mye folk i dag.

Komiteen jobber godt sammen og vi har god trening etter så mange år. De følger den samme innkjøpslisten med litt justeringer hvert år.

- Alle stiller i serveringen og matlagingen, så dette går bare godt, sier Paulsen.

På gressletta på Nevernes Gaard var det lagt opp til mange aktiviteter for barna sammen med sine foreldre. Noen lekte i borgen og andre spilte golf. Noen klatret i de mange lekestativene og noen bare koste seg i det varme gresset.

En strålende søndag var det på Nevernes Havn, og alle lovpriste sommerværet som endelig kom til landsdelen. Da er det bare å nyte resten av Velfjorddagan og glede seg til neste års arrangement ved Nevernes Havn.