Én etter én ble femtiårskonfirmantene ropt opp ved navn av prost Sigridur Gudmarsdottir  i Sømna kirke i dag.  Blant de oppropte var tvillingene Jonny og Anders Vestvik fra Sund i Sømna.

Syklet én mil til presten

-Det er seksti mil å kjøre, men jeg måtte hit til Sømna nå. Det er så mange jeg ikke har sett på femti år, sier Jonny Vestvik som flyttet fra Sømna til Sykkylven i Møre Romsdal hvor han bor nå. Tvillingbroren Anders Vestvik har ikke flyttet fullt så langt vekk.

-Jeg bor i Vefsn, og derfor innom her både titt og ofte, sier han. Begge er svært glad for denne helgen i Sømna hvor konfirmantkullet fra 6.juli 1967 har vært samlet.

- Det er takket være våre medkonfirmanter fra den tid;  Eva Furuhaug og Irene Bjøru. Uten disse damene hadde det ikke blitt noe treff konstaterer gutta. Som fjortenåringer syklet de én mil  til konfirmasjonsundervisningen hver dag.

Tre ukers intensivkurs

-Vi hadde tre ukers intensivkurs om sommeren her i kirka på Vik. Det var prost Lars Høyseth som stod for konfirmasjonsundervisningen. Han var streng, men stort sett grei, sier Eva Furuhaug som lød Haraldsvik som pikenavn. Hun har blitt boende i Sømna etter at hun stod konfirmant, og det har også Irene Bjøru som bar pikenavnet Bjørnvik.

-Kanskje var det vi som ikke var så enkel, skyter Irene inn med en liten latter  Selve konfirmasjonen var heller ikke over på en dag.

-Først var det overhøring på fredag, deretter konfirmasjon søndag og til sist nattverd på etterfølgende mandag, fortelller Eva Furuhaug.

Tvillingene som nå har blitt 64 år,  kan avsløre at de ikke ble videre populær hos prosten da de uregelmentært ville prøve kirkeklokkene.

-Nei, det var ikke populært. Heller ikke at vi gikk på talerstolen, ler Jonny Vestvik som denne helgen har gjenopplevd mange minner fra sommeren 1967 da de var fjorten.

Tente lys

-Men det var ikke enkelt å kjenne igjen folk da vi kom hit fredag. Mange har jeg ikke gjenkjent før vi har presentert oss. Som du ser av bildet her har vi  forandret oss endel siden vi var fjorten, konstaterer Jonny Vestvik over det gullinnrammede gruppebildet av konfirmantene fra 1967.

Eva Furuhaug og Irene Bjøru er svært glad for at de tok initiativet til femtiårstreffet, og at så mange kunne komme.

-Vi har hatt en veldig koselig helg sammen fra fredags kveld og til nå søndag. Vi har vært på Sømnasenteret,på skolen, og har lagt ned blomster på kirkegården. Vi savner jo selvsagt endel som ikke hadde anledning til å komme, og noen har også falt fra, sier Furuhaug.

Under gudstjenesten ble det tent lys for dem som ikke lenger er blant konfirmantene som nå har fylt 65 år.

Les mer i BAs papirutgave tirsdag.