Tidligere i uken ble det meldt finvær i Brønnøysund, og på torsdag leverte værgudene stekende sol og skyfri himmel.

Familie på gjennomreise

Brønnøysunds Avis tok seg derfor en tur ned på kaia. Der møter avisen familien Rønning ved besteforeldrene Karl Morten og Mildrid med barnebarnet Simon (9) som for anledningen var på gjennomreise.

- Vi har et familiested ute på Gåsværet utenfor Herøy hvor vi skal være med familien, så vi måtte innom Brønnøysund på veien dit, sier Mildrid Rønning.

Dette var riktignok ikke første gang besteforeldrene er her sammen med barnebarnet Simon. Den gangen var været like godt som det var torsdag.

- Vi var her i fjor. Det er bestandig fint når vi er i Brønnøysund. Det er et nydelig sted, spesielt for båtfolket. Det er en fin og rolig marina, og så har de et sanitæranlegg som vi synes er fantastisk. I tillegg er Ylvingen og Vega ikke så langt unna.

Båttur til Torghatten

BA ble invitert om bord og etter hvert satte båten sakte, men sikkert, kursen mot Torghatten.

- Dette er Helgelandskysten på sitt beste, sier Karl Morten Rønning.

Båtturen utover til den populære turistdestinasjonen Torghatten var rolig. Karl Morten og Mildrid vinker underveis til andre båter som seiler forbi, mens Simon Rønning Lamøy leter opp og ivrig viser fram sine Pokémon-kort til BAs utsendte.

På tur opp til Torghatten-hullet er yngstemann nesten ikke til å se. Han sprang lett opp hele veien og lå hele veien i forkant.

- Har vært en kjempetur

Mildrid Rønning oppsummerer turen kun i gode ordelag.

- Det var veldig fint helt fra vi seilte utover fra Brønnøysund til vi hadde kommet opp Torghatten-hullet. For en utsikt. Det har vært en kjempetur. Det er lett å se at det er populært å gå på Torghatten. På vei ned møtte en stor skare av folk som var på vei opp, sier hun.

For yngstemann i følget, Simon, sin del var båtturen det fineste.

- Jeg likte å kjøre båt. Det var også gøy å springe opp til Torghatten-hullet. Det har alt i alt vært en fin tur.

Karl Morten Rønning deler resonnementet til sin kone, Mildrid.

- Det var en fin tur utover. Det var artig å møte på flere utenlandske båter.