- Vi var akkurat kommet inn leiligheten, og hadde satt fra oss koffertene, og så braket det løs. Hele huset ristet. Vi stod og holdt oss fast. Strømmen gikk, det smalt. Vi ble veldig redd for vi visste ikke hva som egentlig skjedde. Men vi kom oss ut. Det var litt panikk. Dette var 01.30 på natten, forteller Tone Nyheim Bremstein.

Sammen med ektefellen Jon-Petter Pedersen Bremstein og datteren Maiken Elise har hun sovet på solseng ute  etterpå.

Ingen skadet

- Det er ingen som er skadet her. Men vi føler oss litt usikker, for det har vært stadige etterskjelv som ikke har gjort det mulig å sove inne. Vi ligger ute på hotellområdet i solsenger. Folk begynner å våkne her nå. Her er babyer, stort og smått. Det er varmt, fint vær og ingen fare slik sett. Men stemningen er litt preget. Mange er redde, gråter og ringer hjem, forteller Bremstein.

Sprekker i bygningen

Hun forteller at hotellet deres består av forholdsvis nye to-etasjes bygninger som ligger litt spredt.

- Det er noen sprekker i bygningen og i leiligheten ved siden av oss kunne man kke gå inn. Hos oss ser det fint ut. Vi har ikke merket noe til noen tsunami eller bølger. Trolig ligger vi litt lenger opp i terrenget, sier Bremstein som nå venter på et informasjonsmøte.

- Vår turoperatør Ving har prøvd å få informasjon om situasjonen, men har ikke hatt så mye å meddele oss enda. Vi har fått opplyst at det skal være et informasjonsmøte i kveld. Vi har prøvd å ringe reisebyrå og utenriksdepartementet uten å komme gjennom. Vi har noen i lag med oss som ønsker å reise hjem. Det beste hadde vært om jordskjelvene hadde gått over, så vi kunne bli den uka turen var ment å vare, sier Bremstein som foreløpig oppdaterer seg via VG.

Ifølge VG målte skjelvet 6,7 på Richters skala. Minst to personer skal være omkommet og 120 skadd på ferieøya Kos. I Tyrkia skal 70 personer være skadd.

Les mer om hva VG  skriver om jordskjelvet her.

Fra hotellet på Kos.