I regi av Vegadagan ble det torsdag arrangert ølbryggekurs på Vega. Med åtte deltakere og godt innhold er initiativtaker Gaute Hauglid-Formo fra komiteen fornøyd med opplegget.

Premiert kursholder

Kursholder Anders Gjørwad Hagen har eget hjemmebryggeri og er erfaren på området. I år har han blant annet blitt kåret til årets nykommer under NM i hjemmebrygging i regi av Norbrygg. Deltakerne på kurset gikk gjennom mye teori, og fikk muligheten til å stille spørsmål. Et råd fra kursholder er å flytte brygget fra kjøkkenet hvis du har god plass. – For å gjøre resten av familien glad, smiler Gjørwad Hagen.

Vil brygge selv

Kaja Skjefstad har foreldre som brygger hjemme, og nå har hun lyst til å prøve selv. –Det er kult å se at det faktisk brygges brygg nå, slik at vi får se. I stedet for å bare høre hvordan man skal gjøre det, forteller hun. Hun synes kurset er grundig, hvor de får høre mye om prosessen.

—Vi skjønner hvorfor alt er så viktig, Og artig at vi får smake litt også, forteller Kaja fornøyd.

Ikke bare mannfolkgreie

—Jeg er kjempefornøyd, forteller initiativtaker Gaute Hauglid-Formo. Han tilføyer at han er spesielt fornøyd med at det blant kursdeltakerne var flere damer enn menn, og håper at dette kan være med på å ta knekken på myten om at øl er en mannfolkgreie.