Flere av de forskjellige bedriftene Brønnøysunds Avis har snakket med i etterkant av Rootsfestivalen kunne melde om gode tall i kjølvannet av festivalen.

Øker på dagligvare

En av butikkene som ligger i umiddelbar nærhet til festivalområdet er Bunnpris. Butikksjef Inger Opsahl kunne melde om en kraftig økning i omsetning i Rootsuka.

– Vi hadde 50-prosents økning i omsetning gjennom Roots-uka sammenlignet med uka før.

Tredobling for Milano

Mustafa Kara, daglig leder på restauranten Milano, forteller at pågangen i løpet av helgen var stor, men at pågangen likevel ikke var så stor som den var i fjor.

– Jeg tror det kan ha hatt noe med været å gjøre. Torsdag og fredag var det ikke så mange innom, men på lørdagen ble det fort mer å gjøre.

Hva omsetning gjelder forteller Kara at omsetningen tredoblet seg under Rootshelga sammenlignet med en ordinær helg.

– Vi landet på cirka 600 000 i omsetning gjennom helga. Det er jeg veldig fornøyd med.

Gode Havnesenter-tall

Havnesenter-sjef Erik Gjemble kunne i likhet med både Bunnpris-sjefen og Milano-sjefen vise til gode tall. Havnesenteret har nemlig omsatt i millionklassen i løpet av Rootsdagene.

– Omsetningstallene er så godt som klare for Havnesenteret og vi havnet rett under fjorårets rekordomsetning på nesten 7 millioner kroner. Været tatt i betraktning så er vi veldig fornøyd.

Han oppsummerer Rootsen på vegne av Havnesenteret slik:

– Det har vært en flott Roots for vår del. Det har vært helt fantastisk å være med på til tross for været. Vi ligger midt i smørøyet, og når det har vært dårlig vær, så da har det i all hovedsak vært regntøy, støvler og allværsklær det har gått mest av.

Kred merket kjøret

Daglig leder på utestedet Kred, Laila Brekk, forteller at omsetningstallene for Kred under Rootsen ikke er klare, men at utestedet i aller høyeste grad merket pågangen.

– Det har vært en helt fantastisk Rootshelg for oss. Det var veldig mange innom. Vi har så langt i år den samme omsetningen som vi hadde i hele fjor, og Rootsen spiller en rolle i det.

Ifølge bedriftsinformasjonssiden Proff hadde Kred en driftsinntekt i 2016 på 7.180 000.kroner.

Brekk melder om at det ikke var bråk på Kred til tross for at det var hundrevis inne på utestedet.

– Folk har vært veldig rolige og greie. Det har ikke vært noe bråk, ei heller så mye fyll. Stemningen har vært god, rolig og fin.