Farmen borettslag vedtok i en generalforsamling i juni 2016 å løse opp borettslaget. I oppløsningsprosessen har borettslaget sett på løsninger for andelshaverne i forhold til kostnader ved oppløsning.

Én mulighet er å selge tomten som i dag brukes til leke- og friområde vis á vis sykehjemmet. Borettslaget foreslår i et brev til Brønnøy kommune å overdra tomten til Brønnøy kommune, mot at kommunen dekker kostnader til oppmåling og utskriving av nye skjøter.

Farmen borettslag har bedt om et møte med kommunen for å diskutere saken.

Regulert som lekeplass og friområde

Tomten er per dags dato regulert som lekeplass og friområde. Eiendomssjef Arnt-Ståle Sæthre forteller at kommunen er interessert i tomta, men at det må gjøres vurderinger rundt reguleringsrisiko.

- I utgangspunktet har vi nettopp sett saken. Tomta i seg selv ligger i et område som er attraktivt for kommunen i forhold til helseformål og lignende. Samtidig er den regulert som en lekeplass, noe som naturligvis er en utfordring isolert sett. Når man overtar en tomt så tar man en reguleringsrisiko, og det er noe vi må gjøre utredninger på, sier han.

At det er noen hus i området som ikke er tilknyttet borettslaget, men som likevel benytter seg av lekeplassen og friområdet, vil være en utfordring.

- Borettslaget det er snakk om består av 20 enheter, men det er 25-30 enheter som er i området, som kanskje har en tilknytning og kanskje kan tenke seg å bruke en slik lekeplass og friområde.

Vil møtes for å diskutere

Sæthre mener også at det finansielle rundt overdragelsen må vurderes.

- Selve oppmålingsjobben er ganske stor. Det er klart at det vil koste en del. Formålet med tomten gjenspeiler verdien.

Han poengterer at kommunen ønsker å diskutere saken med borettslaget.

- Kommunen er selvfølgelig positiv til å ha møter om dette. Det er en interessant tomt.

Eiendomssjef i Brønnøy kommune Arnt-Ståle Sæthre er positiv til å møte Farmen borettslag for å diskutere overdragelse av en tomt tilhørende borettslaget. Foto: Torbjørn Kosmo