Tirsdag har Lena Fagerwang fra stiftelsen delt et innlegg blant annet i facebook-gruppa Oppslagstavla i Brønnøy.

– Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv har mistet et hvitt Samsung 360 Gear-kamera på Søla. Kamera var festet til en drone og falt av under flyvning. Den ligger vanskeligt till, å man trenger å klatre med sikkerhetsline, skriver hun.

BAnett ringer Fagerwang.

Produksjonsteam fra Oslo

– Dere har utlovet en finnerlønn?

– Ja, absolutt, jeg vil veldig gjerne ha det minnekortet! sier hun umiddelbart.

Hun forklarer:

– Vi hadde et produksjonsteam fra Oslo her og laget masse VR-filmer. Vi var på Søla, i fantastisk vær. Dessverre begynte dronen å brenne, eller så vart det noe med batteriet, og så styrtet den, sier hun.

Klatret i seks timer, fant ikke kamera

Dette skjedde 28. juni. Det er mye vegetasjon nå, som gjør at det kan bli vanskelig å finne en liten dings. Kanskje finner ingen kameraet før høsten eller senere, men det er i alle fall vanntett.

– Jeg har allerede hatt et team ute der for å se etter det. De klatret i seks timer, men fant bare en liten dings, forteller hun.

Mye arbeid for pengene

Det er altså ikke noen urimelig høy finnerlønn, slik hun ser det.

– Den er raus, men samtidig må du ha ekspertise i klatreteknikk, komme deg ut med båt, og klatre, sikkert i et par timer. Jeg vurderer innsatsen som betydelig for finnerlønnen, sier hun.

Kan ha flaks

Nå krysser hun fingrene for at folk skal reise utover for å lete.

– Jeg ser at det allerede er noen som tar til orde for at korpset (Røde Kors, red.anm.) kan lete, og kanskje finansiere ny garasje, så det kan jo hende vi har flaks, ler hun.

Koordinatene er:

N 65°40’13.936E 11°43’57.600