Blant de nye bandene på årets Rootsfestival er Bjørn Øks & Heil ved. Bandet kom sammen etter initiativ fra vokalist Bjørn-Arve Øksnes.

- Jeg hadde tenkt på det i flere år. Det har gått noen år siden Bluesbyrået. Jeg ville spille blues igjen. Så etter Rootsen i fjor begynte jeg å spørre noen. Jeg gikk på døra til Terje i januar.

Solgte trompet

Terje er Terje Nilsen, som spilte trompet i nevnte Bluesbyrået. Etter bandets gjenforeningskonsert på Rootsfestivalen i fjor var han fryktelig lei av å spille trompet.

- Jeg solgte trompeten etter Rootsen i fjor. Jeg hadde øvd på den hele vinteren og våren, og i april/mai var jeg lei. Aldri mer! Jeg kvittet meg med den.

Ny på gitar

Så før årets Roots har Nilsen tilbrakt vinter og vår med gitar istedenfor. Et instrument han var helt nybegynner på.

- Det er mye artigere!

Øksnes synes overgangen til strengeinstrument kler bandkollegaen.

- Han øvde så mye på trompet at han fikk lepper som Sophie Elise! For øvrig er han en racer på munnspill også.

Foruten de to består Bjørn Øks & Hel ved av Sverre Rande (bass), Vidar Anfinsen (gitar), Stian Tjosaas (trommer) Sigurd E. Liseth (sax) og Jon Ervik (trompet).

Slo an hos publikum

Om noen i bandet hadde litt scenenerver ble det antakelig ikke bedre av at rootsteltet var fylt til randen av folk før konsertstart klokken 14. Bandet svarte med å fyre løs med bluesslagere, og fikk umiddelbar og positiv respons fra et ivrig publikum.

Bandet spilte blant annet Kenny Wayne Shepherd-låta "Somehow, Somewhere, Someway", med Terje Nilsen-solo på munnspill. Publikum svarte med applaussalver ispedd noen velvalgte, nordnorske og støttende tilrop.

Terje Nilsen(t.v.) takket ja til å bli med i Bjørn Øks & Heil ved etter å ha fått besøk av Bjørn-Arve Øksnes. Foto: Matti Riesto
I fjor spilte Bluesbyrået på Rootsfestivalen, med Terje Nilsen på trompet. Foto: Simon Aldra