Rapperen Petter "Katastrofe" Kristiansen skal lørdag kveld spille barne- og familiekonsert på hovedscenen.

Ankommer i helikopter

Kristiansen skal ankomme festivalen i helikopter, forteller festivalsjef Torstein Moe.

- Han og bandet skal spille på Bessaker i Trøndelag. Deretter kommer de hit og lander en gang mellom klokken ti og elleve. De kommer nok til å sjekke ut scenen litt først og deretter spille i tre kvarter. Tanken er at de skal ha en autografsignering like etterpå. Etter det flyr de videre med helikopteret de ankom i, til Tydal.

Å reise med helikopter var det som egnet seg best for Katastrofe og bandet.

- Det var måten å gjøre det på. Det egner seg fint, fordi de bare er tre. Det ble ikke så dyrt, heller. Reisen fra Bessaker til Brønnøysund og videre til Tydal kostet oss cirka 15.000 kroner, sier Moe.

Festivalsjefen opplyser at den planlagte signeringen av autografer høyst sannsynlig skjer foran scenen etter konserten.

- Det er litt væravhengig. Vi ser det an og improviserer litt. Det er mulig å ha det inne i teltet også, sier han.

Familievennlige låter

Katastrofe har i likhet med mange andre populære partyartister laget sanger for russen ved tidligere anledninger. Festivalsjef Moe forteller at valget av sanger lørdag vil være på den familievennlige siden.

- Vi har hatt en dialog med managementet til Katastrofe om dette. Låtutvalget er tilpasset målgruppen, for å si det på den måten. Vi er enige med managementet om at sangene som spilles er tilpasset barn og familier.

Forhåpningene rundt Katastrofe-konserten er store.

- Det har vært veldig god oppslutning ved tidligere anledninger hvor liknende artister som Morgan Sulele har spilt på Rootsen. Vi samarbeider med noen forskjellige samarbeidspartnere om å profilere dette. Det er et gratisarrangement for barn og familier. Vi håper at det blir godt tatt i mot. Vi har ingen forhåndsindikasjoner på hvor mange som kommer, men erfaringsmessig er det ikke så mange tilbud til de små, så vi tror at dette kommer til å slå an.

Laget låt med Marcus og Martinus

Helgelands, og ikke minst Norges, største musikalske stjerner for øyeblikket, Marcus og Martinus, samarbeidet i 2015 med Katastrofe i sangen "Elektrisk", i tillegg til påfølgende turnering med tvillingene i etterkant.

Kristiansen uttalte til VG onsdag at dette samarbeidet var med på å utvide fanskaren. Også "Skal Vi Danse" på TV ga ham flere fans.

- Det har kommet til både noen yngre og eldre. Etter låta med Marcus og Martinus, dro jeg på med en del nye instafølgere, og etter "Skal vi danse" var det noen rundt 40 som kom på konserter. Men det er unge bygdefolk på fest som er min kjerne, sier han.