BAnett treffer den norske rockelegenden på flyplasshotellet. Det er like etter middag og noen timer før konsert. Og det er året hvor hans band Raga Rockers ble innlemmet i Rockheims Hall of fame. Med hele bandet unntatt vokalisten til stede.

- Hvorfor?

- Jeg digger ikke sånne sermonier. De andre syntes de var gøy, så det kunne drysse litt på dem. Det spilte ingen rolle for meg, Jeg har litt kynisk syn på sånt. Men det er kanskje bra for aksjekursen vår. Jeg har ikke noe mot det heller. Hvis det betyr at vi kan leve av å spille så er det OK. Ellers er jeg likegyldig.

- Hva tenker du om Raga Rockers plass som en av de "fire store"?

- Det handler en del om riktig tid til riktig sted. Noen band var nok bedre enn oss, men det handler om betydning. Vi var norskspråklige. Rocken ble norsk. Jokke og DeLillos og jeg skriver ganske likt, mens DumDum er mer surrealistisk. Jokke er Oslo øst, DeLillos er vest og vi er sentrum.

- Det er første gang dere spiller i Brønnøysund?

- Ja. Jeg er skikkelig dårlig til å huske hvor vi har vært, men det ville jeg ha husket. Med alderen er jeg blitt lite glad i å fly, det er så mye hassle med det. Så vi har en nattbuss. I går spilte vi i Trondheim, dette er det nordligste vi reiser i år.

- Spiller dere gammelt eller nytt i kveld?

- Vi spiller mest gammelt egentlig, før 1990. Prøver å gi folk det de vil ha. De får hitsen, så er det noen vi liker midt i, og så en hitparade, så de går fornøyde hjem. Vi har ike behov for å være vrange, men litt vrang må man være. "Slakt" og "Noen å hate" er kjedelige å øve på, men gøy å spille. Raga har en synth/nyveiv-side, men for tiden spiller vi mest gitarrock, i Stooges-land. Jeg tenker på det som et klubborientert sett, tett og hardt. Egentlig er jeg ikke så glad i festivaler. Barna leker i gresset, mens vi står og synger om død og mørke. Helst spiller vi på klubb og i mørke. Men vi kan ikke være så nøye, Norge er lyst om sommeren.

- Du ga ut singel sammen med Charlotte Jacobsen i vår?

- Ja, det var en låt som Nils som var med i Raga før hadde skrevet. Nå har jeg nettopp gitt ut "Ikke bare bare", som er en solosingel. Jeg liker å gjøre det alene. Med nedgang i platesalget lønner det seg ikke å lage skikkelig gjennomarbeidere plater som "Übermensch" lenger. Regnestykket går ikke opp. Og så er jeg utålmodig, det går kjapt, sier Michael Krohn - klar for sin første konsert i Brønnøysund.