I fjor var det et branntilløp i den overfylte gjestehavna under Rootsfestivalen. Brannsjef i Brønnøysund og Vevelstad Geir Johan Hanssen har sendt Brønnøy Havn et brev om sikkerhet, og havnesjef Sølvi Kristoffersen varslet denne uken strenger regler i år: båtene skulle kun ligge to og to i bredden.

Maks to

Men onsdag får BAnett tips om at båtene ligger opptil fire på rad, og det viser seg at dette er tilfelle to ganger i gjestehavna.

Havnesjef Sølvi Kristoffersen bekrefter overfor BAnett at reglene er mak to i bredden, men sier det kan gjøres unntak dersom det er ledig på motsatt side av brygga eller dersom oppholdet er kortvarig. Hun henviser til havnevakt Hans Petter Pedersen, som har løpende oppsyn med havna.

Er i dialog

Pedersen forteller at han startet på jobb klokken 12 og var i kontakt med de aktuelle båtene allerede før det.

- I utgangspunktet er det maks to i bredden. De som er fire har lovet å flytte på seg. Men det er litt ruskevær og en del trafikk i sundet, så vi har gitt dem frist til i morgen tidlig. Da kan de kanskje overta noen andres plass. Hvis ikke blir det tvang. Men vi bruker fornuft og er litt greie på grunn av været.

- Er det en utakknemlig oppgave å passe på festivalgjester som har funnet godplassen?

- Det viktigste er å forklare hvorfor man gjør den jobben man gjør. Da er folk veldig forståelsesfulle, sier Hans Petter Pedersen.

Sølvi Kristoffersen og Hans Petter Pedersen fra Brønnøy Havn bekrefter at det er to i bredden som gjelder.