Nytt i år er et større samarbeid mellom U.L. Samhold, der Torbjørn Fredlund er formann. Leder i Hilstad idrettslag, Geir Lien har også kommet med en del nye innspill, som gjør at det tenkes nytt og med det flere aktiviteter og arrangementer.

Et av de mest kjente dansebandene på Helgeland på 80 tallet, Azzaro fra Velfjord har startet opp igjen og de hadde gjenforeningskonsert på Nevernes Havn lørdag kveld. Det var mange som hadde kommet for å høre dem igjen og, ikke minst, mimre til musikken.

Foruten de faste utstillingene, var Vappu Sointu Larsen (Finland, Sverige, Danmark, Norge) der, med utstilling av ikonmalerier og blomster-bilder. Astrid Walle, opprinnelig fra Velfjord og bosatt i Horten, har utstilling av gamle skinntrykk i bilder fra Velfjord.

Arrangørene hadde satt opp telt i tilfelle regn, med sitteplasser til 200 besøkende. Det kom ikke en dråpe regn, og før midnatt ble det tent fire bålpanner hvor gjestene kunne varme seg.

Eieren av Nevernes Havn, Aage Oxholm var strålende fornøyd med initiativet og arrangementet. Musikerne i Azzaro spilte tre sett og de storkoste seg på scenen.

Publikum var full av lovord og arrangørene smilte bredt gjennom hele kvelden, selv om de hadde ønsket at det kom flere folk.

Det ble solgt 160 billetter.

Les mer i tirsdagsavisa.