Torsdag formiddag startet den tradisjonelle barnekonserten, med Bodø Janistjar føst ut. De ble etterfulgt av Vikabandet fra Mo i Rana. Både foreldre og barn hadde møtt opp for å få med seg begivenheten til både små og stores fornøyelse.

Tradisjon

- Kjempegøy, vi er her hvert år. Synes det er flott at de arrangerer noe slikt for barna, sier Jannicke Laumann

Far Alf Steinar Bastesen ser på festivalen som en start på sommerferien.

- Vi bruker å være her hvert år og det er et flott opplegg for barna. Flott at det skjer noe i byen,  sier Bastesen.

- Jeg er veldig spent på årets festival og var å hørte på korps i natt, både før og etter hurtigrutens ankomst. Det er et godt opplegg med slike konserter, sier bestefar Arnor Laumann.

Bra start på dagen

Vikabandet fra Mo i Rana har vært med i ti år, og dette er første gang de er med å spiller på barnekonserten. God stemning og bra opplegg får dem til å vende tilbake til Brønnøysund.

- Noen har vært her før og for noen er dette første gang. Vi bruker å komme tilbake, da vi føler oss velkommne og arrangørene lager et så flott arrangement, sier korpsmedlem Ann Helen Lorentzen på trompet.

- Vet ikke om det er ttilfeldig at vi skulle spille på barnekonserten, men vi gleder oss og det er alltid morsomt å spille for et så åpent publikum. Vi kommer definitivt tilbake, sier Mette Lindegaard på trompet.

- Har store forventninger til festivalen og gleder meg å høre forskjellig korpsmusikk. Vi fikk høre et kjempeflott korps ved frokosten i morges, som ga en bra start på dagen. Så det blir spennende å spille for alle barna, sier Marit Lantz på althorn.

Langt korpsdøgn

Det er vanlig at barnehagene i Brønnøysund tar seg turen innom konserten som barna ser frem til hvert år.

- Vi bruker så snakke om det i barnehagen rett før festivalen, og da gleder de seg til det. Det er et flott opplegg som barna trives med, sier pedagogisk leder for Barnetun Barnehage Camilla Johansen.

Sikkerhetsansvarlig John Arne Warholm er fornøyd med barnekonserten.

- Det går strålende! Glade barn og null søppel i gatene er flott. Planen er at barna kommer i grupper slik at flest mulig får nyte konserten. Vi er heldig som har et så koselig publikum og variert musikk fra korps til korps. Kanskje vi vekker en musikkinteresse hos barna med konserten.

Programleder og reservedirigent Hans Kristian Edvardsen bekrefter at alt går som det skal.

- Alt er under kontroll og ting går som planlagt. Ting står til forventningene. Vi har et langt program som varer helt til klokken to i natt, sier Edvardsen.