Forventningene til Torghattfestivalens åpninigskonsert torsdag kveld var store og kanskje krevende. Men arrangørene og Publiners sto til toppkarakter fra de frammøtte.

- Det var så bra! Det var kjempe, kjempebra! enes ambassadørkorpset Bodø Janitsjar.

- De var veldig samkjørte, jeg hørte ikke et eneste rusk, skryter Frode Eidissen som var en av de flere hundre som ble bergatt.

Aller størst

- Folk skal få musikk, enten de vil eller ikke. Vi skal gi korps til folk. Og vi skal fylle hele byen med musikk. Ja, helt fra Toft til Schrødersplass, sa festivalsjef og BMK-musiker Rita Jonassen da hun fra scenen erklærte festivalen for åpnet. Og det med jubel fra en nesten full Tørrfiskbrygge. Publikummet var allerede bergtatt før start.

Patriotiske brønnøyværingen, som blant annet undertegnede, vil nok si at både BMK og Publiners er store. Men sammen overgår de alt. De som fikk med seg den første konserten i Brønnøyhallen i april var heldige, men de som ikke var på Tørrfiskbrygga torsdag kveld gikk glipp av noe større. Mer spilleglede enn det som kunne oppleveles der, må man nok lete lenge etter. Fengende og velkjente låter, spilleglede og storhet, og gode kommentarer fra entusiastiske Ronny Bertelsen, gjorde opplevelsen komplett. Det er nesten urettferdig å dra fram Ronny, da alle på scenen strålte. Jubelen sto i taket fra første sang, og BMK og Publiners takket for tilliten med å gi enda mer. Engasjerte publikummere sang med, og så ut til å nyte hvert minutt i den nesten to timer langt konserten. Hvis dette er starten på festivalen, burde vi som ikke er deltakere være sjalu.

Kun lovord

- Det er bare å ta av seg hatten for BMK. Jeg blir aldri skuffet når jeg er her. De topper det hver eneste gang, enes Anne Grethe Pedersen og Joachim Øien i Strand seniorbrass fra Hitra. Korpset har vært med på festivalen siden begynnelsen.

- Det som trekker oss hit er stemningen, kvaliteten, og opplegget. Vi trives så godt her. Det er helt unikt. Å være her er inspirasjon. Vi feiret nettopp 25 år og satte da opp revyen. Da var Brønnøysund nesten som en rød tråd. Vi har opplevd så mye her, skryter de.

- En høydare

Festivalsjefen innrømmer at det er spesielt å spille for "sine egne".

- Jeg er veldig fornøyd. Vi elsker å spille for lokalbefolkningen, men det er noe helt spesielt å spille for korpsfolk. Stemningen på åpningskonsertene på Tørrfiskbrygga er alltid så fantastisk, så man er alltid spent på om man kan overgå det. Igjen. Men dette var en "høydare", stråler festivalsjefen som ble stoppet av flere publikummere med et takk for en fantastisk konsert.

- Nå er vi ferdig med det mest nervepirrende, så nå kan vi senke skuldrene og nyte resten av festivalen, forteller Jonassen med et fornøyelig smil.